onsdag den 15. april 2015

Pasta Carbonara

Carbonara er simpelthen bare en tilbagevendende klassiker her på matriklen :) Det er en skøn og nem ret - uden så mange dikkedarer :) Derfor ligger der selvfølgelig også allerede en opskrift på carbonara her på bloggen. Den er med kylling og har efterhånden nogle år på bagen. Der er dog ingen tvivl om, at jeg bedst kan lide den, som lavet her i opskriften. Så må jeg præsenterer; min udgave af den velkendte pastaklassiker. 


Ingredienser (2 pers.):
200-250 g. Pasta penne eller rigatoni 
1 pk. skiveskåren bacon
1 mellemstort løg
2,5 dl. piskefløde
2 store æggeblommer
1 bt. purløg
200 g. friskrevet parmesanost (“det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Price)
Friskkværnet salt og peber

Pynt:
Friskrevet parmesanost
Finthakket purløg

Fremgangsmåde:
  1. Pastaen koges efter anvisningen på pakken.
  2. Baconen skæres i mundrette bidder, og sprødsteges på en varm pande i en smule olivenolie. Imens pilles løget og hakkes fint. Når baconen er ved at være sprødt tilsættes løget. Det hele steger til løget er klaret.
  3. Piskefløden tilsættes sammen med finthakket purløg og blusset skrues ned til halv styrke. 
  4. Tag panden af varmen og tilsæt æggeblommer. Rør godt rundt. Pas på æggeblommerne ikke koagulerer - det gøres bedst ved at sørge for at æggeblommerne har stuetemperatur - eller ved at røre lidt af den varme fløde sammen med æggeblommerne inden de kommes i fløden; således at der ikke er for stor temperaturforskel på de to komponenter.
  5. Tilsæt den revede parmesanost og smag retten til med salt og peber.
  6. Vend den kogte pasta i saucen og anret på en tallerken
  7. Pynt med parmesanost og hakket purløg.
  8. Serveres straks. 






Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..