Jeg tilsætter kogte kartofler til min broccolisalat - simpelthen fordi jeg synes, at det harmonerer smadder godt sammen. Salaten kan sagtens stå alene, som en let frokostsalat - men den er vidunderlig som tilbehør til kød og grill. Her spises den oftes til et par Frække deller ;)
Ingredienser (4. pers)
Fyld:1 broccoli
400 g. kartofler
1 pk. skiveskåren bacon
1 mellemstort løg
100-200 g. solsikkekerner
Dressing:
2,5 dl. cremefraishe
2-3 spsk. mayonnaise
2 spsk. sukker
2 spsk. balsamico
Friskkværnet salt og peber
Desuden:
2 liter kogende vand (nemmest fra elkedel)
Fremgangsmåde:
- Dressing: Ingredienserne til dressingen blandes i en skål og smages til med salt og peber.
- Fyld: Kartoflerne skrælles, skæres i mundrette bidder og koges møre i letsaltet vand.
- Imens kartoflerne koges møre skæres baconen i mundrette stykker og steges sprødt på en pande i en smule olie.
- Broccolien deles i små buketter, og skylles grundigt under rindende vand. Broccolien kommes i en sigte og overhældes med en kande kogende vand 1-2 gange - det sikre at de alene dampes let, og derved beholder deres sprødhed.
- Løget pilles og hakkes fint.
- Solsikkekernerne ristes på en tør pande med en smule salt. Pas på de ikke bliver sorte.
- Kom alle ingredienserne op i skålen til dressingen og vend salaten rundt, så dressingen fordeles ligelidt.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..