søndag den 4. januar 2015

Amerikansk slider m. BBQ og Whiskey

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med sliders - jeg har skrevet det før, og jeg er ikke bange for at gøre det igen. Jeg synes de er  P E R F E K T E !

En slider er faktisk bare en lille burger, men størrelsen gør, at den kan spises med en hånd (hvis ikke der er for meget snask i), og så giver den mulighed for, at man kan spise flere forskellige slags burgere til et måltid :) Og dét er da win-win :)

Her på bloggen findes der flere forskellige opskrifter på sliders; Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Mexikanske sliders m. guacamole og chilisnask, Franske sliders m. brie og løgkompot... og her får i så opskriften på Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. Muuuums.


Ingredienser (12 stk. sliders)
Burgerboller:
25 g gær
25 g smør
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
7 dl hvedemel (jeg bruger Tipo 00)
1 sammenpisket æg
Sesamfrø

Bøffen:
400 g. hakket oksekød
1/2 dl. Whiskey
1 dl. BBQ af god kvalitet (feks. Jack Daniels)
Salt og peber

Topping:
Cheddarost
12 stk. bacon
BBQ
En god mayonnaise

Fremgangsmåde:
 1. Burgerboller: Smulder gæren i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, hæld vand i, og rør rundt. Hæld blandingen over gæren, og pisk godt til gøren er opløst. 
 2. I en anden skål piskes æg og sukker til en let, luftig og hvidlig masse (som til råcreme). Vend æggemassen i blandingen med æren og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen og ælt den godt så den bliver let og smidig. Lad dejen hæve i 40 minutter under et viskestykke et lunt sted. 
 3. Del dejen i 10 stykker, og rul disse til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem en smule flade. Pensl dem, drys med sesamfrø og lad dem hæve i yderligere 30 min. 
 4. Tænd ovnen på 225 grader. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer dem over.
 5. Bøffen: Steg baconen sprød på en pande. Læg baconen til side. 
 6. Form kødet til 12 små bøffer, og krydr dem godt med salt og peber. Steg bøfferne i baconfedtet så de er brunet på begge sider (men stadig er rå i midten). Læg bøfferne til side.
 7. Kom Whiskeyen på panden og lad den koge op. 
 8. Tilsæt barbequesaucen og varm det godt igennem. 
 9. Kom bøfferne tilbage på panden og lad det hele simre, til bøfferne er færdigtilberedt, og saucen hænger ved.
 10. Saml burgeren: Smør underbollen med mayonnaise og overbollen med barceque. Kom bøffen på sammen med en skive cheddarost. Pynt med bacon og til sidst overbollen. Servér straks.
 11. Velbekomme!
 Bøfferne brunes i baconfedtet.

 Whiskeyen tilsættes og koges op.

 Barbecuesaucen kommes ved og det hele varmes godt igennem inden bøfferne kommes tilbage på panden og steges færdige.

Den færdige slider <3

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..