søndag den 4. januar 2015

Fransk slider m. brie og løgkompot

Ideen til den her slider fik jeg, da manden og jeg var i Bruxelles for at fejre nytår. Efter en lang dag, hvor vi havde gået byen tynd, spiste vi aftensmad på en lille lækker restaurant og bar ved navn LOFT. Jeg fik mit livs bedste burger (klassisk m. cheddar og bacon), og manden fik en fransk burger med brie og valnødder. Jaa, den var vældig lækker, men der manglede ligesom noget... LØGKOMPOT!! :)Ingredienser (12 stk. sliders)
Burgerboller:
25 g gær
25 g smør
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
7 dl hvedemel (jeg bruger Tipo 00)
1 sammenpisket æg
Sesamfrø

Bøffen:
400 g. hakket oksekød
Salt og peber

Løgkompot:
500 g. løg
40 g. smør
½ dl lagereddike
40 g. rørsukker
Salt og peber

Tilbehør:
Brie
En god mayonnaise

Fremgangsmåde:
  1. Burgerboller: Smulder gæren i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, hæld vand i, og rør rundt. Hæld blandingen over gæren, og pisk godt til gøren er opløst. 
  2. I en anden skål piskes æg og sukker til en let, luftig og hvidlig masse (som til råcreme). Vend æggemassen i blandingen med æren og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen og ælt den godt så den bliver let og smidig. Lad dejen hæve i 40 minutter under et viskestykke et lunt sted. 
  3. Del dejen i 10 stykker, og rul disse til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem en smule flade. Pensl dem, drys med sesamfrø og lad dem hæve i yderligere 30 min. 
  4. Tænd ovnen på 225 grader. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer dem over.
  5. Løgkompot: Pil løgene og skær dem i skiver. Sauter dem ved svag varme i smørret, til de falder sammen og bliver smattede. 
  6. Kom eddike og sukker ved. Skru ned for blusset og lad løgene simre, til de smelter sammen til en fin, gylden løgkompot. Smag til med salt og peber.
  7. Bøfferne: Form det hakkede oksekød til 12 små bøffer. Steg dem på en pande til de har fået god farve, og er let rosa i midten.
  8. Saml burgerne: Smør burgerbollerne med en god mayonnaise. Bøffen lægges på underbollen, derefter en skive brie, så løgkompot og derefter overbollen.
  9. Servér straks - velbekomme! :)

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..