tirsdag den 27. januar 2015

Boller i kokoskarry m. æble

Hvis der er en ting, som manden her i huset elsker (ja okay, der er mange ting, men altså) så er det karry. Alt med karry - især boller i karry. Jeg har også altid været glad for boller i karry, og min far laver en virkelig god en af slagsen. Bruger jeg så hans opskrift, når jeg laver boller i karry? Nej, det gør jeg ikke - hvorfor ikke, tænker du nok - og det gør jeg ikke fordi, det bare ikke ville være det samme, om jeg så prøvede :) Mad og følelser hænger mere sammen end vi tror, og nogle ting smager bare bedre, når de forbindes med et godt minde, en god følelse eller en speciel fornemmelse. 

En anden grund til, at jeg ikke bruger min fars opskrift er, at jeg elsker at eksperimentere - og det har jeg gjort i den her opskrift. Karrysaucen er lavet på kokosmælk og så er den tilsat æble, en ting som komplimentere både karry og svinekød excelente :) Jeg er rigtig glad for opskriften, og det håber jeg også, at du bliver.

Boller i kokoskarry m. æble :)
Ingredienser (2. pers.):
Kødboller:
400 g. Hakket kalv og flæsk
1 æg
2 forårsløg
1 dl. Isvand
1 spsk. Timian
¾ tsk. salt
Friskkværnet peber
1 bouillionterning

Sauce:
2 dåser kokosmælk
1 stort løg
1 æble
2 spsk. Karry
1 tsk. Paprika
2 spsk. olie

Tilbehør:
Kogte ris
Æble i tern
Snittet forårsløg

Fremgangsmåde:
 1. Kødboller: Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Hak forårsløgene fint og kom dem ved farsen. Tilsæt peber, æg og rør det sammen. Rør isvandet i lidt efter lidt. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time og form den til runde boller i den ønskede størrelse.
 2. Bring 1 liter vand i kog i en gryde med en bouillonterning. Når vandet koger kommes kødbollerne i. Lad dem simre til de flyder op til overfladen – så er de nemlig færdige.
 3. Sauce: Pil løget og hak det fint. Skræl æblet og skær det i tern. Sautér æbleternene og det hakkede løg i en gryde med lidt olie. Når grøntsagerne er blevet klare skubbes de til side i gryden og krydderierne kommes i. Lad karry og paprika brænde af nogle minutter og rør derefter godt rundt. Blend grøntsagerne til en tyk puré med en håndmikser. 
 4. Tilsæt kokosmælken og varm det godt igennem. Smag til med karry, paprika, salt og peber. 
 5. Kom bollerne i saucen og lad den koge lidt ind. 
 6. Servering: Kom de kogte ris i en dyb tallerken. Hæld sauce og kødboller over, pynt med æbletern og hakket forårsløg og servér straks. 
 7. Velbekomme.
   


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

4 kommentarer:

 1. Hejsa.
  Er det store eller små dåser kokosmælk ? Light ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna-Grethe,

   Det er helt almindelige konservesdåser, og aldrig light :)

   Ha' en dejlig dag!
   - Camilla

   Slet
 2. Du har vist glemt mandelmel på ingredienslisten. Hvor meget bruger du der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cecilie,

   Der skal ikke mandelmel i kødbollerne - det er en fejl, at det stod under 'fremgangsmåde' - havde oprindeligt tiltænkt, at der skulle mandelmel i, men under gennemprøvningen af opskriften erfarede jeg, at det var ganske unødvendigt :) Beklager fejltagelsen, og håber at du kan lide opskriften :)

   Ha' en dejlgi dag!
   - Camilla

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..