søndag den 25. januar 2015

Pasta m. tomatsauce

Jeg er smadder glad for pastaretter - og jeg ved godt, at pasta er fyldt med kulhydrat, og at det jo ikke ligefrem er specielt velkommen i dette, efterhånden, sundheds-orienterede samfund. MEN, pastaretter er nemme, og kan varieres i tusinde af afskygninger, og så smager de altså bare lækkert - lad os nu være ærlige :)

Vi spiser ofte Carbonara, når vi får pasta herhjemme, men i aften har jeg prøvet noget nyt, og minsandten om ikke, at vi har fundet en ny pasta-favorit :) Manden ville gerne have pasta m. tomatsauce og der skulle være chili og bacon i - ja, så det kom der selvfølgelig :) Retten er nem, og lækker, den er dejlig sød og så alligevel lidt stærk; helt ligesom manden kan lide det bedst.

Ingredienser (2-3 pers.)
250 g. pasta (jeg brugte penne)
1 pk. bacon i skiver
1 dåse hakkede tomater
2,5 dl piskefløde
1 løg
2 små eller en stor chili
3 fed hvidløg
2 spsk. brun farin
1 bt. basilium
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Pastaen tilberedes efter anvisningerne på pakken - forsøg at time det, så pastaen er færdig, når saucen er lavet.
  2. Baconen skæres i mundrette stykker - jeg deler en skive i 5-6 ligestore stykker. Steg baconen sprød på en pande.
  3. Imens baconen steger pilles løget og skæres i tern. Hvidløget pilles og hakkes. Ligeledes hakkes chilien - fjern evt. nogle af kernerne for at reducere styrken. 
  4. Når baconen er ved at være sprød tilsættes løg, hvidløg og chili. Det hele steger til løgene er blevet klare.
  5. Når løgene er blevet klare tilsættes tomaterne, hakket basilikum (gem lidt til pynt) og den brune farin. Krydr med salt og peber.
  6. Piskefløden tilsættes og retten simre til pastaen er kogt færdig. Smag til med salt og peber.
  7. Når pasten er kogt færdig kommens den op i saucen og det hele vendes rundt.
  8. Serveres straks.










Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..