søndag den 4. januar 2015

Mexikansk Slider m. guacamole og chilisnask

Sliders - små burgere til store øjeblikke :) 

Min kærlighed til sliders er tidligere beskrevet her på bloggen, og derfor vil jeg egentlig ikke introducere dem nærmere. Jeg vil blot konstatere, at de er LÆKRE!!

Her på bloggen ligger der følgende opskrifter på sliders: Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Franske sliders m. brie og løgkompot og Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. 

Den er udgave er en mexikansk slider er med guacamole, chilisnask og bacon. Chilisnasken er en sjov lille finurlighed som både er sød, men som også har den karakteristiske chilismag, som brænder lidt på tungen. 


Ingredienser (12 stk. sliders)
Burgerboller:
25 g gær
25 g smør
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
7 dl hvedemel (jeg bruger Tipo 00)
1 sammenpisket æg
Sesamfrø

Bøffen:
400 g. hakket oksekød
Røget salt (eller alm.)

Guacamole:
2 avocados
2-4 spsk. cremefraishe 38 %
1 mellemstort rødløg
Salt og peber

Chilisnaks:
4 store røde chilier
4 spsk. honning
4 spsk. balsamico
Salt og peber

Tilbehør:
12 skiver bacon
En god mayonnaise
Evt. et par skiver løg/agurk/tomat

Fremgangsmåde:
 1. Burgerboller: Smulder gæren i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, hæld vand i, og rør rundt. Hæld blandingen over gæren, og pisk godt til gøren er opløst. 
 2. I en anden skål piskes æg og sukker til en let, luftig og hvidlig masse (som til råcreme). Vend æggemassen i blandingen med æren og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen og ælt den godt så den bliver let og smidig. Lad dejen hæve i 40 minutter under et viskestykke et lunt sted. 
 3. Del dejen i 10 stykker, og rul disse til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem en smule flade. Pensl dem, drys med sesamfrø og lad dem hæve i yderligere 30 min. 
 4. Tænd ovnen på 225 grader. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer dem over.
 5. Chilisnask: Flæk chilierne og kassér de fleste af frøene. Skær dem i mindre stykker og rist dem i en smule olie på en varm pande. 
 6. Kom honning og balsamico ved, og lad det koge op. Smag til med salt, og servér chilisnasket lunt til dine sliders.
 7. Guacamole: Kødet fra avocadoen (altså det grønne frugtkød), kommes i en skål og moses med en gaffen. Rødløget hakkes fint og kommes ved. Det hele blandes med cremefraichen og smages til med salt og peber.
 8. Bøffen: Baconen steges sprødt på en pande og lægges til side. Kødet formes til 12 små bøffer og steges på i baconfedtet til de hænger ved på en gaffen, når den stikkes ned i dem. 
 9. Saml burgeren: Burgerbollerne smørres med mayonnaise. Bøfferne kommes på underbollen, herefter guacamole, chilisnask, bacon og til sidst overbollen.
 10. Serveres straks!
 11. Velbekomme.

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..