Hvis du holder meget af æbler i kage, så kan du med fordel tilsætte et ekstra æble skåret i tern. På den måde giver du den karakteristiske æblesmag lidt mere plads til at folde sig ud. Kagen smager i øvrigt meget ala klassisk gulerodskage - og hvis du endnu ikke har smagt sådan en, så kig endelig forbi opskriften her.
Ingredienser (26 cm. i diameter):
Æblekage:
4 æg
300 g brun farin
2 dl. solsikkeolie
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
3 æbler, fx Ingrid Marie
50-100 g. hasselnødder
Frosting:
200 g. flødeost naturel
250-300 g flormelis*
50 g. blødt smør
2 spsk. Vaniljesukker
300 g brun farin
2 dl. solsikkeolie
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
3 æbler, fx Ingrid Marie
50-100 g. hasselnødder
Frosting:
200 g. flødeost naturel
250-300 g flormelis*
50 g. blødt smør
2 spsk. Vaniljesukker
* Tilsæt lidt ad gangen; måske foretrækker du frostingen mere syrlig, og så nøjes du med mindre flormelis, eller måske foretrækker du den mere sød og så tilsætter du selvfølgelig blot lidt mere flormelis.
Fremgangsmåde:
- Æblekage: Tænd ovnen på 200° varmluft. Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggeblommerne sammen med den brune farin med en elpisker, og hæld så olie i lidt after lidt, mens du pisker.
- Bland mel med bagepulver, kanel og vaniljesukker. Kom forsigtigt melblandingen i dejen, og vend rundt med en ske eller en dejskraber.
- Skræl og riv æblerne groft. Hak nødderne groft, og rør revet æble og hakkede nødder i dejen.
- Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen.
- Kom bagepapir i bunden af springformen, og fordel dejen i formen. Sæt kagen i ovnen på midterste rille og bag den i 40-45 minutter.
- Frosting: Pisk flødeosten og smørret cremet. Tilsæt vaniljesukker og flormelis.
- Pisk frostingen glat og luftig med en elpisker.
- Pynt den afkølede kage med frosting.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..