fredag den 15. september 2017

Krydret æblekage med hasselnødder og flødeost

Så blev det fredag, og jeg har en opskrift på fredagskage klar til jer. Den passer lige til denne efterårssæson, hvor de danske økologiske æbler netop er kommet i handlen. Den smager fortræffeligt, og holder sig lækker og svampet i flere dage, som følge af de skønne æbler, der er i dejen.

Hvis du holder meget af æbler i kage, så kan du med fordel tilsætte et ekstra æble skåret i tern. På den måde giver du den karakteristiske æblesmag lidt mere plads til at folde sig ud. Kagen smager i øvrigt meget ala klassisk gulerodskage - og hvis du endnu ikke har smagt sådan en, så kig endelig forbi opskriften her.




Ingredienser (26 cm. i diameter):
Æblekage:
4 æg
300 g brun farin
2 dl. solsikkeolie
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
3 æbler, fx Ingrid Marie
50-100 g. hasselnødder

Frosting:
200 g. flødeost naturel

250-300 g flormelis*
50 g. blødt smør
2 spsk. Vaniljesukker

* Tilsæt lidt ad gangen; måske foretrækker du frostingen mere syrlig, og så nøjes du med mindre flormelis, eller måske foretrækker du den mere sød og så tilsætter du selvfølgelig blot lidt mere flormelis.

Fremgangsmåde:
  1. Æblekage: Tænd ovnen på 200° varmluft. Del æggene i hvider og blommer. 
  2. Pisk æggeblommerne sammen med den brune farin med en elpisker, og hæld så olie i lidt after lidt, mens du pisker.
  3. Bland mel med bagepulver, kanel og vaniljesukker. Kom forsigtigt melblandingen i dejen, og vend rundt med en ske eller en dejskraber. 
  4. Skræl og riv æblerne groft. Hak nødderne groft, og rør revet æble og hakkede nødder i dejen.
  5. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen.
  6. Kom bagepapir i bunden af springformen, og fordel dejen i formen. Sæt kagen i ovnen på midterste rille og bag den i 40-45 minutter.
  7. Frosting: Pisk flødeosten og smørret cremet. Tilsæt vaniljesukker og flormelis. 
  8. Pisk frostingen glat og luftig med en elpisker. 
  9. Pynt den afkølede kage med frosting.
  10. Velbekomme.









Ha' en dejlig dag.
Camilla


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..