onsdag den 21. maj 2014

Kyllingespyd m. løg og æble

Jeg er startet på job (Jaaaa!!! Fandeme så), og selvom jeg ikke har været der særlig længe, så kan jeg virkelig bare fornemme, at det er så lækker en arbejdsplads - og kollegerne er simpelthen i særklasse! De sidste par måneder har været rigtig hårde mentalt. Tanken om pludselig ikke længere at "være noget" har været rigtig hård - forstået på den måde, at jeg jo altid har haft mærkaten 'studerende', og pludselig var jeg bare ikke noget.. Og det er jo løgn, for jeg var jo noget - jeg var arbejdsløs. Og selvom det måske er svært at forstå for folk, der altid har haft et job, så er det altså rigtig svært mentalt at være jobsøgende; det var det i hvert fald for mig. Jeg var rigtig glad for at blive færdig med studiet, men da alle spørgsmålene om: "Hvad så nu?" og "Har du så fået arbejde?" begyndte at tikke ind, så fandt jeg ret hurtigt ud af, at det var nemmere bare at lyve og sige at jeg stadig var studerende.. Hvor er det åndsvagt, ikke? Men der ligger rigtig meget ære og personlig stolthed i at 'være noget', og til tider tror jeg også, at der er sådan en konsensus i befolkningen om, at når man ikke har noget arbejde, så er man nok en af "de der, der bare ikke giiider lave noget" :) Og jeg gider bestemt godt at lave noget, bevares - jeg elsker også at have fri, men jeg har knoklet for at blive færdig i så mange år, og jeg har ikke mindst kæmpet for at få rigtig fine karakterer, og det der med at være arbejdsløs det føltes mest af alt bare som spild af tid... Ja, som spild af liv for at være helt nøjagtig! Og selvom udsigterne til job for nyuddannede jurister ikke ligefrem er kønne, så skulle det vise sig, at jobbet til mig var lige rundt om hjørnet - ja faktisk nåede jeg ikke engang at være ledig i 3 måneder :) Så for første gang i lang tid er jeg rigtig glad og lykkelig :) 

...Men, med nyt job kommer også nye indtryk - og hold op hvor er jeg træt, når jeg kommer hjem :) Træt på sådan en rigtig god måde - men den der lyst til at lave aftensmad er altså ligeglad om man er træt på en god eller dårlig måde, og derfor bliver det også bare til noget hurtigt og let i disse dage; det har selvfølgelig også sin charme, og de her kyllingespyd er altså hamrende lækre (og kunne faktisk være glimrende i madpakken) :)

Kyllingespyd med løg og æble :)
Ingredienser (2 pers.):
Fyld:
400 g. kyllingefilét
1 æble
2 store løg

Marinade:
1 dl. ketchup
2 spsk. honning
1 spsk. balsamico
1 spsk. paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde:
 1. Kyllingen renses og skæres i mundrette bider - så ensartet som muligt, så sikre du nemlig, at alt kødet bliver færdigt samtidigt; det er så ærgerligt med et spyd for halvdelen af kødet er råt.
 2. Ingredienserne til marinaden blandes og kødet vendes heri (lad det gerne marinere i køleskabet i 30-60 minutter - men det er ikke strengt nødvendigt).
 3. Skær løgene og æblet i tern og kom fyldet på kyllingespydet. Sørg gerne for at der er løg og æble på hver side af kødstykkerne - så får kødet nemlig en lækker smag.
 4. Steg på grillpande eller grill til de er gennemstegte :)
 5. Servér straks :) Velbekomme!
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

 1. De ser virkelig lækre ud! Og jeg elsker grill-mad - det duften og røg-smagen ;-)

  Kh Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på www.cathrineyoga.dk

  SvarSlet
 2. Tillykke med dit nye job.
  Men heldigvis så er vi mennesker jo så meget andet end et job eller en titel :-)
  Kh Christina

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..