lørdag den 20. juni 2015

Tærte med spinat, feta og pinjekerner

Manden er svært glad for tærte :) Og jeg er faktisk også gået hen og blevet fan. Det er super nemt at lave - og herhjemme rækker en tærte til to dage - så bliver det ikke nemmere i en travl hverdag :)

Ideen til den her tærte fik jeg en eftermiddag, da jeg så "Jamies mad på 30 minutter" - og det var jo selvklart, at den måtte på menuen herhjemme. Jeg har ændret lidt i opskriften; tilføjet noget mere cheddarost, bacon og porrer. Og nøj hvor er den god.

Ingredienser:
5 æg
100 g. pinjekerner
1 pk. bacon i skiver
1-2 porre
400 g. babyspinat
300 g. Fetaost
200 g. Cheddarost
240 g. filodej
Cayennepeber
Paprika

Fremgangsmåde:
 1. Forvarm ovnen til 200 grader. 
 2. Tærtefyld: Slå æggene ud i en stor skål med plads til alle ingredienserne til tærtefyldet og pisk dem godt sammen. 
 3. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået en lækker gylden farve. Hæld de ristede pinjekerner i skålen med æg.
 4. Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde på en varm pande og kom dem i skålen til æggemassen.
 5. Rens og skyl porren grundigt. Skær den igennem på langs og snit den fint. Steg porrerstykkerne på panden i et par minutter og kom dem i skålen til de øvrige ingredienser.
 6. Skyld spinaten grundigt og kom det på en varm pande. Vend det godt rundt til det er faldet helt sammen. Kom spinaten op i skålen til de øvrige ingredienser.
 7. Fetaosten smuldres og cheddarosten rives på den grove side af et rivejern. Osten kommes i skålen til de øvrige ingredienser og blandes godt. 
 8. Tærtebund: Gør et stykke bagepapir vådt så det bliver blødt og medgørligt (pres vandet ud af det). Læg bagepapiret på bordet og smør det med lidt olivenolie. 
 9. Læg et stykke filodej på bagepapiret (Er det små firkanter i stedet for et stort, som jeg har brug - skal du lægge fire stykke filodej i en rektangel på bagepapiret, så enderne overlapper hinanden en smule). 
 10. Smør filodejen med olivenolie og drys med cayennepeber og paprika. Gentag processen så filodejen ligger i lag med cayennepeber i mellem lagene, til du ikke har mere filodej tilbage.
 11. Flyt forsigtigt bagepapiret med filodej over på en varm pande (den skal kunne kommes i ovnen). Kom tærtefyldet i og fold det overskydende filodej ind over midten så det dækker fyldet. Fjern det bagepapir der stikker for meget op. 
 12. Sæt panden på kogeblusset ved medium varme og lad den stå et par minutter - det får bunden til at blive dejlig sprød. Kom panden i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, eller til den er gylden og sprød.
 13. Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter.
 14. Server tærten lun med en god grøn salat til.

Ha' en dejlig dag.
Camilla


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..