onsdag den 29. marts 2017

Tosca kage

I tirsdags havde min mand fødselsdag, og det har den opmærksomme læser nok allerede bemærket; der kom nemlig i den anledning indtil flere opskrifter på bloggen. Dagen, som måske mest af alt mundede ud i en rent mad orgie, bød på følgende:

Til morgenmad fik han Pandekager m. blåbærskum og friske bær og så havde han Triple chocolate muffins med på jobbet. Til aftensmad stod menuen på Intervalstegt Culottesteg (den kan du se fremgangsmåden på her) med en lækker blandet salat, Fylde bagte kartofler samt Grydebrød med krydderier og grøn pesto. Efter maden havde jeg bagt de meget populære fødselsdagsboller; samt en lækker Tosca kage - og dén får du opskriften på her.

Selve kagen er en luftig og lækker vaniljekage, og toppen er den skønneste karamel med blandede nødder :) Det bliver ikke meget bedre!! Jeg brugte de nødder, der lige var i mit køkkenskab; så en blanding af mandler og hasselnødder. Jeg tænker at pekan- og pistacienødder også kunne være ret labert at komme i karamellen :) Der skal blot være 200 g. nødder i alt, så kan du mixe og matche så tosset du vil.


Ingredienser (Springform 24 cm.):
Vaniljekage:
150 g. smør
1 dl. mælk
150 g. sukker
3 æg
1 tsk. vaniljepulver *
250 g. hvedemel
1,5 tsk bagepulver

Nødde-karamel topping:
150 g. mandler
50 g. hasselnødder
100 g. sukker
100 g. sirup
75 g. smør
0,5 dl. piskefløde
3 spsk. hvedemel

* Eller kornene af en vaniljestang - det havde jeg bare ikke lige på lager. '

Fremgangsmåde:
 1. Vaniljekage: Smelt smørret i en kasserolle. Hæld mælken i gryden og lad væsken stå til den er håndvarm.
 2. Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en luftig hvid masse i en røremaskine (eller med elpisker) - det tager 5-7 minutter.
 3. Imens kommes mel og bagepulver i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør godt rundt. 
 4. Vend forsigtigt den luftige æggemasse i skålen lidt ad gangen - jeg bruger en dejskraber. Sørg for at det hele er vendt godt rundt og der ikke er store lommer med mel.
 5. Hæld dejen i en smurgt springform, og bag kagen ved 170 grader almindelig ovn i 25-30 minutter - tjek med en tandstik, at der ikke hænger klistret dej ved, når du stikker i kagens midte. 
 6. Nødde-karamel: Mens kagen bager laves nødde-karamellen; hak nødderne groft.
 7. Kom sukker, sirup, smør, piskefløde og hvedemel i en kasserolle og lad det smelte sammen under omrøring. Kog massen igennem i ca. 1 minut, og tilsæt de hakkede nødder.
 8. Skru ned for blusset og hold karamellen varm - men ikke kogende - til kagen er bagt. 
 9. Når kagen har bagt i 25-30 minutter hældes nødde-karamellen over kagen. Ovnen skrues op på 200 grader og kagen bages færdig i ca. 10 minutter til toppen er gylden og nødderne har fået en fin farve (pas på de ikke bliver for mørke).
 10. Når kagen tages ud af ovnen vil karamellen være boblet godt op, men i takt med at kagen køler, synker karamellen ned og lægger sig rundt omkring nødderne.
 11. Lad kagen køle af i springformen i et kvarters tid inden formen fjernes. 
 12. Velbekomme. 

Ha' en dejlig dag,
Camilla.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..