søndag den 26. juni 2016

Brownie

Jeg elsker brownie. Den deler - i mine øjne - første pladsen over ultimative chokoladekager med den berømte Gateau Marcel. De kan to forskellige ting; Gateau'en er blød og utrolig rig på chokolade, og brownien er intens og chewy (har vi et dækkende dansk ord for det??).


Den er brownie-opskrift er såre simpel og lige til at gå til, men ikke mindst så er den rigtig lækker og jeg synes, at den holder sig rigtig godt i flere dage.

Ingredienser (ca. 24 cm. i diameter)
100 g smør
2 æg
300 g. sukker
150 g. hvedemel
4 spsk. kakao
1½ tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt

Evt. hakkede hasselnødder.

Fremgangsmåde:
  1. Smelt smørret i en gryde. 
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål til en let og luftig masse.
  3. Bland de tørre ingredienser i en skål og si den ned i æggemassen. 
  4. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt.
  5. Smør bageformen og drys med rasp i bunden. 
  6. Fordel dejen i bageformen og bag brownien ved 175 grader i ca. 30 minutter - når du kan stikke en tandstik i midten af kagen og der kun hænger lidt dej ved, så er kagen færdig.
  7. Lad brownien køle af i formen før den skæres i passende stykker.
  8. Velbekomme.











Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..