fredag den 8. juli 2016

Romkugler

Jeg er gift (Uhh, jeg kan stadig ikke forstå at jeg nogens kone :P) med en mand, der E.L.S.K.E.R romkugler. Hvis han skal forkæles lidt ekstra, når vi går til bageren søndag morgen, så skal han have en romkugle. Jeg selv er knap så begejstret, hvilket også er grunden til, at der ikke ligger en opskrift på romkugler på bloggen før nu - men det er i grunden for dårligt, når nu min bedre halvdel er så pjattet med dem.


I dag får vi besøg af hans bedste ven, han skal nemlig give os et lift ud efter vores nye bil, som vi skal hente ude på Amager og efterfølgende skal der vidst mandehørmes til den store guldmedalje (kan jeg fornemme :P). Landet ligger sådan, at de begge to er lige vilde med romkugler (og flødeboller), så anledningen til at få lagt sådan en opskrift på bloggen er jo perfekt.


Romkugler laves af kagerester - altså overskud af kage, der kommes i fryseren og tages op ved lejlighed til romkugler, cake pops, træstammer eller andet sjov. Hvis i aldrig har kagerester i overskud (for lets face it, hvem har det???), så kan romkuglerne laves nøjagtigt lige så gode med købt kage - en pakke med fire chokolademuffins og en hindbærroulade smager glimrende!!

Ingredienser (10-15 stk. alt efter størrelse):
600 g. kagerester*
2-3 spsk. hindbærmarmelade
3 spsk. god kakaopulver
3 spsk. rom (eller 2 spsk. essens)

Desuden:
Ca. 100 g. krymmel**

* Alternativt kan en pakke med 4 chokolademuffins og en hindbærroulade gøre tricket lige så godt!

** TIP: Køb krymmel i Tiger, de tager 10 kr. pr. pose á 50 g.

Fremgangsmåde:
  1. Kom alle ingredienserne i en røremaskine (brug enten k-spaden eller dejkrogen).
  2. Rør massen sammen til den er ensartet - smag til om der mangler marmelade/rom/kakao.
  3. Sæt massen på køl i 15-30 minutter, så massen samler sig lidt og er nemmere at trille.
  4. Tril massen til ensartede kugler og rul dem i krymmel.
  5. Opbevares på køl i op til 7 dage (bare rolig, så længe holder de ikke).
  6. Velbekomme.






Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..