torsdag den 7. februar 2013

Blomkåls-bearnaise

Bearnaise... findes der nogen, der ikke elsker det? :P Jeg er i hvert fald ikke stødt på dem. Bearnaise er jo måske den sauce, der er lavet og serveret mest herhjemme - måske ud over brun-sauce selvfølgelig :) .. Jeg har længe haft lyst til at lave en lidt anderledes bearnaise lavet på blomkål - og opskriften synes jeg også i skal have. Ideen er ikke mit eget påfund, og diverse opskrifter og ideer på sauce med grøntsagsbase huserer mange steder på nettet :) Jeg synes bare, det er en fantastisk måde at 'skjule' grøntsager på - eller i hvert fald sørge for, at man får grøntsager nok i sin kost :)

Jeg var meget overrasket over resultatet - kæresten ligeså.. Smag og konsistens var virkelig lækker, og det er bestemt ikke sidste gang, den bliver lavet her i huset :)


Ingredienser: 
1 blomkålshoved
1 stort løg
1 citron
Estragon
Smør
Salt og peber
(gurkemeje til farve, hvis man ønsker det)

Fremgangsmåde:

  1. Blomkålen skylles og deles i små buketter (mindsker kogetiden)
  2. Løget pilles og skæres i tern. 
  3. Blomkål og løg kommes i en gryde med vand og koges mørt.
  4. Når grøntsagerne er møre kommes de i en blender med lidt af kogevandet. 
  5. Bearnaisen blendes glat og smages til med estragon, smør , citronsaft og salt og peber. Der er ingen målangivninger på ingredienserne - idet det er meget forskelligt, hvordan man lige kan lide sin bearnaise. Nogle bruger ikke smør, men kun kogevand, andre bruger 25 g smør og nogle bruger 250 g. Prøv dig frem lidt ad gangen :) - En ting er sikkert - undervurder ikke citronsaften, den giver altså lige det sidste pift :)
Blomkål - deles i buketter.
Blomkål og løg er kommet i vand og skal nu koges møre

Blomkål og løg er blendet glat og smagt til med smør, estragon,
citronsaft og salt og peber.
 
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..