Jeg var meget overrasket over resultatet - kæresten ligeså.. Smag og konsistens var virkelig lækker, og det er bestemt ikke sidste gang, den bliver lavet her i huset :)
Ingredienser:
1 blomkålshoved
1 stort løg
1 citron
Estragon
Smør
Salt og peber
(gurkemeje til farve, hvis man ønsker det)
Fremgangsmåde:
- Blomkålen skylles og deles i små buketter (mindsker kogetiden)
- Løget pilles og skæres i tern.
- Blomkål og løg kommes i en gryde med vand og koges mørt.
- Når grøntsagerne er møre kommes de i en blender med lidt af kogevandet.
- Bearnaisen blendes glat og smages til med estragon, smør , citronsaft og salt og peber. Der er ingen målangivninger på ingredienserne - idet det er meget forskelligt, hvordan man lige kan lide sin bearnaise. Nogle bruger ikke smør, men kun kogevand, andre bruger 25 g smør og nogle bruger 250 g. Prøv dig frem lidt ad gangen :) - En ting er sikkert - undervurder ikke citronsaften, den giver altså lige det sidste pift :)
Blomkål - deles i buketter. |
Blomkål og løg er kommet i vand og skal nu koges møre |
Blomkål og løg er blendet glat og smagt til med smør, estragon, citronsaft og salt og peber. |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..