Jeg har i hvert i perioder rigtig meget lyst til søde sager - de fleste kager og den slags laves dog med mel og sukker, og det prøver jeg at undgå. Derfor har jeg i nogle dage gået og funderet over en småkage, cookie om man vil, uden mel og sukker - men som stadig smager lækkert :) Jeg er imidlertid stor fan af kokos, som er hamrende sundt i alle dets former, og det er dét, der danner basen for denne cookie :)
Ingredienser (20 stk.):
300 g. kokosmel
5 dl. mandler
3 æg
1 dåse kokosmælk
0,75 dl Ahornsirup (Palme sukker, Honning, Agave eller hvad du nu er til. Reduceringstiden påvirkes af valget af sødestof - Ahornsirup tager længest tid)
3 tsk. vanilie
100 g. ckokolade >70%
Fremgansmåde:
Fremgansmåde:
- Kokosmælken hældes i en gryde sammen med sirup'en. Varm blandingen ved medium varme indtil det begynder at boble - skru da ned til lav varme.
- Væden varmes ved lav varme indtil det er reduceret til det halve, har fået en gylden farve og tykner til konsistensen som en let sirup. (Det kan tage ret lang tid).
- Imens forberedes de resterede ingredienser.
- Mandlerne blendes til mandelmel i en blender. Mandelmelen kommes i en skål med kokosmelet og æggene.
- Ckokoladen hakkes fint og kommes i melen.
- Når kokosmælken er tyknet køles den af til stuetemperatur, hvorefter den blandes i mel-blandingen.
- Form småkager af dejen og placér dem på en bageplade.
- Bages 10-15 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft.
- Velbekomme!
Kokosmælk og ahornsirup varmes op. |
Mandelmel og kokosmel blandes sammen. |
'Mel-blandingen' |
Småkagerne er klar til at komme i ovnen. |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..