I øjeblikket forsøger jeg at lære at være god til rosenkål - jeg smagte dem første gang forleden, og jeg kan godt se mig selv blive gode venner med dem. Jeg tror dog, det kræver at jeg får smagt det nogle gange :) Så hørte jeg for noget tid siden, nogle snakke om kålchips og så tænkte jeg - bum bum, det kunne da være en alletiders måde at spise rosenkål på? (Ja ja, alt med ordet 'chips' i er min livsret. Indrømmet). Fremgangsmåden er egentligt ikke meget anderledes end ved rodfrugtchipsene jeg lavede sidste år, men opskriften får i da alligevel her:
rosenkål
olivenolie
salt
peber
Fremgangsmåde:
- Stokken skæres af rosenkålene.
- Pil bladene fra hinanden (det kan altså godt være lidt af et pillearbejde - tålmodighed, tålmodighed)
- Vend rosenkålsbladende i olivenolie, salt og peber. Kålblade skal være godt olieret over det hele for at opnå den ønskede sprødhed.
- Læg kålbladene på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag (de må ikke overlappe hinanden) og bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 170 grader. Tjek dem ofte, de brænder altså lynhurtigt på - og det er bare hammer ærgerligt, når man har brugt så lang tid på pillearbejdet.
- Når chipsene er knasende sprøde tages de ud af ovnen og køles af.
- Serveres med en god hjemmelavet dip/aïoli/mayo/eller hvad man nu er til.
- God appetit
NB! Det er en god idé at servere chipsene med det samme, da de godt kan blive bløde, jo længere tid de ligger :)
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..