lørdag den 2. februar 2013

Rosenkålschips

I øjeblikket forsøger jeg at lære at være god til rosenkål - jeg smagte dem første gang forleden, og jeg kan godt se mig selv blive gode venner med dem. Jeg tror dog, det kræver at jeg får smagt det nogle gange :) Så hørte jeg for noget tid siden, nogle snakke om kålchips og så tænkte jeg - bum bum, det kunne da være en alletiders måde at spise rosenkål på? (Ja ja, alt med ordet 'chips' i er min livsret. Indrømmet). Fremgangsmåden er egentligt ikke meget anderledes end ved rodfrugtchipsene jeg lavede sidste år, men opskriften får i da alligevel her:



Ingredienser:
rosenkål
olivenolie
salt
peber

Fremgangsmåde:
  1. Stokken skæres af rosenkålene. 
  2. Pil bladene fra hinanden (det kan altså godt være lidt af et pillearbejde - tålmodighed, tålmodighed)
  3. Vend rosenkålsbladende i olivenolie, salt og peber. Kålblade skal være godt olieret over det hele for at opnå den ønskede sprødhed. 
  4. Læg kålbladene på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag (de må ikke overlappe hinanden) og bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 170 grader. Tjek dem ofte, de brænder altså lynhurtigt på - og det er bare hammer ærgerligt, når man har brugt så lang tid på pillearbejdet. 
  5. Når chipsene er knasende sprøde tages de ud af ovnen og køles af.
  6. Serveres med en god hjemmelavet dip/aïoli/mayo/eller hvad man nu er til.
  7. God appetit
NB! Det er en god idé at servere chipsene med det samme, da de godt kan blive bløde, jo længere tid de ligger :)






Bon appetit!

Ha' en dejlig aften!
- Camilla



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..