søndag den 20. marts 2016

Luftige pølsehorn m. timian, rosmarin og oregano

Jeg elsker pølsehorn - og gjorde det også som barn. Der var ikke noget bedre end, når picnickurven var fyldt med pølsehorn, når familien skulle på udflugt. Det er en ting, jeg har taget med mig i mit voksne liv; når vi har vores niecer og nevøer med i Zoo, eller når vi sådan generelt skal på "udflugt", så bager jeg pølsehorn (eller empañadas), og SÅ hygger vi :-) Hi hi.


I går var fotoklubben på udflugt - vi var en tur i Sagnlandet Lejre for at skyde sjove billeder og kreative motiver....og jeg bagte selvfølgelig en omgang pølsehorn. 

Jeg har tilføjet lækre krydderier til dejen, og dét gør altså ikke oplevelsen dårligere. Du kan fint bruge de krydderier, der passer dine smagsløg bedst - eller udelade dem, hvis du slet ikke synes, de hører sig til i pølsehorn.


Jeg har rullet de her pølsehorn i en tyndt lag dej - så der ikke er alt for meget brød i forhold til pølse, i det færdige resultat. Pølsehornene kan selvfølgelig også rulles ud på den traditionelle måde, hvor man ruller dejen ud i en tynd cirkel. Deler cirklen i 8 lige store stykker, lægger halve pølser på den tykke del af dejen, og således ruller flotte pølseHORN.

Ingredienser (ca. 40 stk.):
50 g. gær
2 dl. kærnemælk
3 dl. lunken vand
900 g. hvedemel
100 g. blødt smør
4 spsk. sukker
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 tsk. oregano
1 tsk. salt
2 æg

Desuden:
20 pølser
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
  1. Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt kærnemælk og lunken vand og rør godt rundt, til gæren er opløst i væsken.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen grundigt i 10-15 minutter - enten med røremaskine eller med dejkrogene på din elpisker. Dejen vil virke lidt klistret og klæg, men det skal nok ændre sig, når den får lov at hæve. Kommer du for meget mel i, så ender du med tørre og kedelige pølsehorn - og dét gider du ikke.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del dejen i mindre portioner og rul dem tyndt ud i aflange rektangler. De skal ikke være bredere end, at dejen kan nå 1,5 gang rundt om pølsen.
  5. Læg 3 pølser på den udrullede dej, og rul dejen rundt om pølserne, så der er et lille overlap af dej. Skær den lange pølse-rulle ud i 6 lige store stykker og sæt pølsehornene på en bagepapirsklædt bageplade. 
  6. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem ved 210 grader i 13-15 minutter til de er gyldne og lækre.
  7. Velbekomme.


Ha' en dejlig dag.
Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..