søndag den 7. december 2014

Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og barbeque

Amerikanske sliders - et koncept, der er ved at være ret godt udbredt herhjemme. Flere og flere restauranter tilbyder de små herligheder, og dét forstår jeg godt. De er små og mundrette, kan spises med een hånd, og så giver størrelsen mulighed for, at man kan smage flere forskellige varianter af burger til et måltid... vel at mærke uden at blive totalt overmæt.

Lunas Diner ved Det Ny Teater serverer sliders, og har efterhånden gjort det længe. De er lækre, men i den dyre ende af scalaen :) Tilgengæld sparer de ikke på pommes frites, når du får din slider serveret.

Så er restauranen "Sliders" lige åbnet ved søerne i København. Indehaveren er en af de søde drenge fra Lukas Graham, og de serverer sliders i alle mulige former. Priserne er forbrugervenlige og stedet er hyggeligt.

MEN, hvis i ikke er i humør til en tur i byen, så gør jer selv den tjeneste at lave den her version af sliders. Jeg lover, at i ikke bliver skuffede. De rødvinsreducerede løg er som et lille stykke af himmerige. Ama'r halshug.

Så her får i opskriften på.... Amerikanske sliders med krydrede bøffer, rødvinsreducerede løg og BBQ! :) Muuuums!

Amerikanske sliders m. krydrede bøffer, rødvinsreducerede løg og BBQ  :D

Ingredienser (10 sliders):
Burgerboller:
25 g gær
25 g smør
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
7 dl hvedemel (jeg bruger Tipo 00)
1 sammenpisket æg
Sesamfrø

Rødvinsreducerede løg:
3 store løg
1 dl. rødvin
En god klat smør

Bøffer:
500-600 g. Hakket oksekød
2 spsk. Brun farin
1 spsk. Paprika
1 spsk. Sød chilipulver
Salt og peber

Desuden:
10 skiver god bacon, sprødstegt
10 skiver cheddarost
En god BBQ (evt. hjemmelavet)

Fremgangsmåde:
  1. Burgerboller: Smulder gæren i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, hæld vand i, og rør rundt. Hæld blandingen over gæren, og pisk godt til gøren er opløst. 
  2. I en anden skål piskes æg og sukker til en let, luftig og hvidlig masse (som til råcreme). Vend æggemassen i blandingen med æren og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen og ælt den godt så den bliver let og smidig. Lad dejen hæve i 40 minutter under et viskestykke et lunt sted. 
  3. Del dejen i 10 stykker, og rul disse til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem en smule flade. Pensl dem, drys med sesamfrø og lad dem hæve i yderligere 30 min. 
  4. Tænd ovnen på 225 grader. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer dem over.
  5. Rødvinsreducerede løg: Pil og skær løgene i skiver. Smelt en klat smør på panden og kom løgene ved. Steg løgene så de bliver bløde og karameliserede. Dette tager 10-15 minutter. Når de er brune og bløde tilsættes rødvinen. Lad den reducerer helt ind omkring løgene. Tag løgene af varmen og lad dem hvile lidt inden brug.
  6. Krydrede bøffer: Bland krydderierne sammen med farinen i en skål. Stil til side. Form kødet til 10 små bøffer og vend dem i krydderiblandingen. Steg dem på en varm pande til de er gennemstegte.
  7. Anretning: Kom bøffen på underbollen, læg en skive ost oven på og derefter en god portion løg. Top med den sprødstegte bacon og en god klat barbecuesovs. Læg så overbollen på og servér. 
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..