fredag den 6. december 2013

Dadelkugler m. abrikos

Sidste lørdag var vi en tur i Tivoli med fotoklubben - fotoklubben tænker du, hvad er det nu for noget. Jo det er simpelthen en lille gruppe mennesker, der mødes en gang i mellem og tager billeder. Sidst var vi i Dyrehaven for at tage billeder af kronhjorte, og den her gang skulle vi have en masse julebilleder. Efter hvert arrangement stemmer vi om, hvem der er 'dagens vinder', og vedkommende får så overrakt et imaginært gyldent kamera! :) Vi har altid lidt godter og noget varm kakao med i termokander, som vi så hygger med efterfølgende. Pisse hyggeligt ikke? Den her gang havde jeg lavet dadelkugler til at forkæle deltagerne med - flere forskellige varianter endda, og de blev bedst om at bedømme dem på en scala fra 1-5. Testsmagerne fik selvfølgelig at vide, at de skulle være kritiske, men vigtigst af alt, at de skulle være ærlige. Denne variant fik flest stemmer - hele 24 af slagsen (der var 5 der deltog i testsmagningen) - det er da RET godt!

Dadelkugler er efterhånden et ret velkendt fænomen rundt om i madbloggernes univers. De minder til forveksling om traditionelle havregrynskugler - både af udseende og konsistens, men den helt store forskel er, at de er hverken indeholder sukker heller havregryn - hvilket jo er utroligt belejligt for mig :) 

Dadelkugler kan varieres i det uendelige, sådan rent smagsmæssigt, men de kan også trilles i alverdens ting - kun fantasien sætter grænser :) Jeg har da også indtil flere varianter i ærmet, der lige mangler lidt finesse før jeg poster dem, men opskriften på testvinderen får i selvfølgelig her.

Dadelkugler med abrikos - en rigtig testvinder 
Ingredienser (25-30 stk.):
Dadelkugler:
125 g. dadler
100 g. tørret abrikos
50 g. mandler
50 g. hasselnød
3 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. kokosolie

Pynt:
Kokosmel

Fremgangsmåde:
  1. Fjern stenene fra dadlerne (det er så ærgerligt at få dem smidt med i foodprocessoren..) og kom alle ingredienserne i foodprosessoren.
  2. Kør alle indregienserne til en fin ensartet masse.
  3. Tril massen til kugler og rul dem i kokosmelet.
  4. Opbevares på køl i lufttæt beholder i op til 3 uger (men så længe kan du med garanti ikke holde dig i skindet :P).
Friske bløde og lære iranske dadler.
Stenene er fjernet - se lige hvor lækre de ser ud! 
Ingredienserne klar til at blive kørt i foodprocessoren.
De færdige dadelkugler.

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..