mandag den 30. december 2013

Friske forårsruller

Såå kom vi igennem julen, og før vi ved af det, har vi taget hul på et helt nyt og ubrugt år. Jeg glæder mig kan jeg fortælle - jeg synes ikke 2013 har været et særlig fantastisk år. Det sidste halve år har været hårdt, rigtig hårdt, både på den private og professionelle front, men det har også været lærerigt - jeg har lært enormt meget om mig selv, både på godt og ondt, jeg har lært endnu mere om min søde kæreste, og så jeg har lært en masse om, hvem det er, der altid står ved min side :) Når det så er sagt, ja, så glæder jeg mig faktisk rigtig meget til at tage hul på et nyt år, hvor tingene kun kan gå den rigtige vej.

Jeg spiser rigtig meget med følelserne - ja, det er noget skidt, det ved jeg godt, men det er heldigvis ikke fordi jeg sidder herhjemme med mine små Gollum-klør og skovler familieguf ind i kæften (det er mere is og kage ;P) - og jeg har derfor i den seneste tid spist nøjagtigt, hvad der faldt mig ind (med det resultat, at min allergi er gået helt bersærk), og det gør jeg til og med 2. januar. Jeg har på intet tidspunkt 'syndet' - jeg har tvært i mod taget et fuldstændigt oplyst valg, og det er ikke noget jeg fortryder - jeg er ked af konsekvenserne i min allergi, men jeg accepterer dem, og så stiger jeg op på hesten igen med oprejst pande :) Bloggen her har det sidste år båret præg af min stenalder-livsstil, og jeg har derfor været meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle dele opskrifter med jer, som ikke var stenaldervenlige - og hidtil har jeg ikke gjort det…men! Det her er mit fristed, det er her jeg øser lidt ud af min hverdag, her jeg får luft, her jeg deler ud af mine ideer, og her jeg henter inspiration - derfor får i nu en opskrift, som ikke er stenaldervenlig, men som jeg har guffet i mig til aften.. Ta' den eller lad vær' :)

Inspirationen til opskriften er hentet i min kærestes barndomshjem. Han har en søster, der er halv vietnameser, som altid har lavet denne ret - hos hende hedder de 'hvide ruller'. Jeg kalder dem friske forårsruller. Kærestens søster kommer nudler, flæsk, en vietnamesisk pølse i og så grøntsager. Derudover dypper hun dem i fiskesauce. Jeg kan bestemt ikke lide dem, men min svigerfamilie og kæreste elsker dem, og derfor har jeg adopteret ideen, men ændret den, så jeg også kan være med :) Inholdet og dyppelsen kan varieres som man lyster.

Friske forårsruller m. kylling, ris, agurk, gulerod, peberfrugt og bønnespirer :)
Ingredienser (2 pers.):
Rispapir
400 g. kyllingebryst
1/2 agurk
2 gulerødder
2 peberfrugter
Bønnespirer
2 dl Jasmin ris (eller ris der klistre)

Dyppelse
Sød chilisauce

Fremgangsmåde:
 1. Indholdet: Kog risesene efter anvisningen på pakken.
 2. Skær kyllingebrysterne i strimler og steg dem på panden. 
 3. Skyl grøntsagerne og skær dem i tynde strimler.
 4. At samle en frisk forårsrulle: Fyld en skål med lunkent vand (rispapiret skal kunne ligge i den uden problemer). 
 5. Dyp rispapiret i vandet så hele papiret er dækket. Lad vandet dryppe af og læg rispapiret på tallerknen. 
 6. Fyld din rulle med det ønskede fyld - ikke for meget, så kan den ikke lukke. 
 7. Rul rispapiret en gang om fyldet, fold så siderne ind og rul forårsrullen færdigt. Forårsrullen er nu klar til at blive nydt og dyppet i den valgte dyppelse.


Ha' en rigtig dejlig dag!
- Camilla

1 kommentar:

 1. Jeg stemmer stensikkert for alle slags opskrifter! Forårsrullerne ser lækre ud, elsker selv den friske slags (:

  Godt nytår.

  - Anne

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..