For os danskere er hygge som oftest lig med mad - jamen det er det altså! - Når vi skal hygge os så propper vi hovedet, hvad enten det er alene om aftenen foran TV'et, eller når vi inviterer gæster. Julemåneden er ingen undtagelse - tværtimod. I julen propper vi måske endnu mere i hovedet end vi plejer, og der er også skruet godt op for indtaget af godterne. Jeg personligt har ikke godt af det - for det første pga. figuren, men også fordi min krop simpelthen ikke er gearet til alle de kornprodukter, raffineret sukker og e-numre, som julens godter er stoppet med. Derfor er det godt med nogle alternativer til de almindelige julegodter - f.eks. dadelkugler m. kanel ♡
Dadelkugler med kanel - smagen af JUL ♡ |
Dadelkugler
140 g dadler
50 g mandler
50 g. hasselnød
50 g. hasselnød
1 spsk kokosolie
1-1,5 tsk kanel
1-1,5 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Fjern stenene fra dadlerne (det er så ærgerligt at få dem smidt med i foodprocessoren..) og kom alle ingredienserne i foodprosessoren.
- Kør alle indregienserne til en fin ensartet masse.
- Tril massen til kugler og rul dem i kokosmelet.
- Opbevares på køl i lufttæt beholder i op til 3 uger (men bare rolig, der er altid en nisse der sørger for, at de ikke når at overskride holdbarheden :P).
Friske dadler. |
Friske udstenede dadler. YUM! |
De færdige dadelkugler ♡ |
Glædelig 1. søndag i advent ♡
- Camilla
Lækkert - jeg elsker også bare daddelkugler. Og god ide med kanel. Måske en gang kardemomme ville være en idé her til jul, og en gang revet appelsin!
SvarSlet- Anne
Jeg har netop fundet din blog, da jeg søgte efter dadelkugler, så du har nu en ny fast læser :-)
SvarSletJeg glæder mig til at prøve opskriften af om lidt.