Jeg har gået med en idé længe, som blev til virkelighed her til aften.. Endda med succes! :) Fyldt græskar - lidt a'la
Pommes fermiere - du ved de der halverede kartofler fyldt med mos, som er så lækre. Ideen har jeg, som sagt, haft noget tid, men jeg er pt. igang med at lægge sidste hånd på specialet, der skal afleveres her inden længe, og derfor har jeg ikke haft så meget tid til at stå i køkkenet. I dag havde jeg et ledigt øjeblik, og så skulle det altså være….Og MAND, det blev godt!
♡
|
Fyldt hokkaido græskar ♡
|
Ingredienser (2 pers.):
1 hokkaido gærskar
400 g. grøntsager (jeg brugt, sød kartoffel, gulerod og pastinak)
100 g. ærter
1 pk. øko. bacon
1 bt. cremefraishe 38%
1 bt. purløg
Friskkværnet salt og peber
Lidt parmesan ost som topping (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Græskaret deles på midten og kernerne skrabes ud.
- Bag græskaret i oven ved 200 grader til det er mørt (40-60 minutter).
- Grøntsagerne skrælles og koges godt møre.
- Hak purløget og kom det i en skål med cremefraishen.
- Bacon steges sprødt på en pande og hældes i cremefraishe-blandingen, som krydres med salt og peber.
- Når græskaret er mørt tages det ud af ovnen. Udhul dem så der kun er skallen tilbage (GEM DEN). Græskar-indmaden og de møre grøntsagernkommes i cremefraishen og moses til en lækker og luftig mos (den må gerne være lidt rustik).
- Vend ærterne i mosen og kom blandingen tilbage i græskarskrællerne. Drys evt. med lidt revet parmesanost.
- Bag de fyldte græskar i ovnen ved 200 grader til osten er gylden er gylden.
|
Grøntsagerne koges møre. |
|
Purløg og cremefraishe blandes. |
|
Bacon steges sprødt og komems ved. |
|
De møre grøntsager er most, vendt i cremefraishen sammen med ærter og er nu kommet tilbage i græskarskallerne. |
|
Drysses med lidt revet parmesan. |
|
Aftenens tallerken. MUMS! |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Mmh hvor ser det bare lækkert ud! Det må jeg også prøve! Jeg har før prøvet med butternutsquash og andet fyld :-)
SvarSletJeg har også en madblog, hvis du vil kigge forbi? anna-mad.blogspot.dk
Knus Anna