søndag den 12. juli 2015

Cæsarsalat m. bacon og kyllingelår

Selvom sommeren har taget sig en lille pause, så er min appetit altså stadig, som den altid er om sommeren. De fleste dage har jeg lyst til noget let og lækkert - frisk og sprødt, som denne her cæsarsalat med bacon og kyllingelår.

Jeg har udeladt den klassiske cæsar-dressing, og i stedet serveret salaten med en god vinaigrette. Derudover har jeg tilføjet barbecuemarinerede kyllingelår til retten, fordi jeg synes, at det er en virkelig lækker og overset sommerspise :)


Ingredienser (2 pers.):
Kyllingelår:
4-6 kyllingelår
En god barbecue

Salat:
2 stk. romainesalat
2 avocadoer
4 tomater
1 pk. skiveskåren bacon
100 g. pinjekerner
100 g. parmesan i flager

Brødcroutoner:
4 skiver toastbrød
Olivenolie
Krydderi (jeg brugte timian og oregano)

Fremgangsmåde:
  1. Kyllingelår: Kom kyllingelårene i et ovnfast fad. Pensl dem med barbecue og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i 15 minutter. 
  2. Tag kyllingelårene ud af ovnen og pensl dem med mere barbecue. Sæt dem i ovnen i yderligere 15 minutter. 
  3. Når kyllingelårene har været i ovnen i sammenlagt 30 minutter, tages de ud og pensles endnu engang med barbecue. Sæt dem tilbage i ovnen på øverste rille og skru temperaturen op på 250 grader (gerne grill, hvis din ovn kan dét). Bag dem færdige i 10 minutter - til barbecuen er godt karamelliseret og mørk. 
  4. Brødcrutoner: Skær skorperne af toastbrødet og del dem i ensartede firkanter. Vend dem i olivenolie og drys med dit yndlingskrydderi. Rist dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter til de er gyldne og sprøde. 
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Krydr med salt, hvis de mangler et pift.
  6. Salat: Rist pinjekernerne på en varm pande med lidt salt til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken til salaten skal anrettes. 
  7. Steg baconskiverne sprøde i lidt olie, og del dem i mundrette bidder. Læg dem på fedtsugende papir til salaten skal anrettes. 
  8. Tomaterne skylles og skæres i kvarte. Avocadoen befries for skræl og sten, og skæres i tern. Salaten skylles grundigt og skæres i mundrette bidder. 
  9. Anret salaten på en tallerken sammen med de karameliserede kyllingelår.
  10. Servér straks.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..