onsdag den 1. juli 2015

Tærte m. kartoffel og spinat

Vi er gået fra aldrig at få tærte herhjemme til at få tærte rigtig tit. Manden har altid været meget glad for det, og jeg har virkelig også fået øjnene op for, hvor nem mad, det i virkeligheden er - samtidig med, at den kan fyldes med massere af sunde og nærende ting.

Når jeg laver tærte bruger jeg som regel, hvad jeg har i køleskabet - og jeg elsker både at komme løg og bacon i. Det spiller altså max i min verden. Sidste gang jeg lavede tærte, lavede jeg den her med spicy filodej, feta og spinat, og det var et - S T O R T - hit skal jeg lige love for. Den smagte lækkert og så fik jeg øjnene op for, hvor skønt spinat egentlig er. Jeg har aaaaaldrig syntes, at spinat så særligt lækkert ud (jo i frisk tilstand), men det smager jo både dejligt og er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Derfor er det en oplagt ting, at fylde i sin tærte, hvis man gerne vil have lidt ekstra grønt :)


Ingredienser (2-4 pers.)
Fyld:
200 g. kartofler
1 pk. skiveskåren bacon
2 løg
400 g. spinat
200 g. friske grønne asparges

Æggemasse:
6 æg
2 dl. cremefraiche
100 g. cheddar

Desuden:
1 pk. tærtedej á 250g.

Tilbehør:
Evt. en god grøn salat

Fremgangsmåde:
 1. Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og stil tilside.
 2. Steg baconen, til den er gylden og sprød. Stil til side.
 3. Skyld spinaten og kom den på panden med baconfedtet. Vend det godt rundt til det er faldet helt sammen. Sæt til side.
 4. Pil løgene og skær dem i skiver. 
 5. Skyl aspargesene og knæk de træde ender af. Sæt til side.
 6. Æggemasse: Pisk æg og cremefraiche sammen med en elpisker. Riv cheddarosten på den grove side af et rivejern, og kom den i æggemassen. Krydr med salt og peber.
 7. Tærten samles: Læg tærtedejen i en tærteform. 
 8. Fordel først kartoflerne i bunden af tærteformen. Derefter bacon og spinat. Så skiveskåren løg og så æggemasse. Slut af med at lægge aspargesene oven på æggemassen og pres dem let ned.
 9. Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering. 
 10. Server evt. tærten med en grøn salat til.
 11. Velbekomme.

 Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..