søndag den 13. september 2015

Pandekager - verdens bedste!

Sikke da et søndagsvejr, hva'? Regn og rusk.. Liiiige vejr til pandekager. Og det var lige nøjagtig hvad vi fik til aftensmad. Verdens bedste pandekager.

Nu er det sådan med pandekager i min familie, at de bliver lavet efter én opskrift, og kun den ene. Den er fra en gammel 'God mad - let at lave' bog, og jeg tror måske, at det er den eneste opskrift i bogen, der nogensinde er blevet brugt. Den er så til gengæld også blevet lavet flittigt. Bogen havde vi også dengang jeg var en lille pige, og siden med pandekageopskriften er efterhånden så nusset, at man ikke er i tvivl om, hvilken side opskriften er på, når bogen er lukket. Jeg har smagt mange pandekager efterhånden, men I N G E N slår dem her. Opskriften er blevet modificeret lidt med tiden og tilpasset til familien smag - i får selvfølgelig min version. 


Ingredienser (Ca 12 stk.):
200 g. mel (3 1/4 dl)
1 tsk. rørsukker
3 æg
4 dl. mælk
3 spsk. vand
Godt med vaniljesukker (man kan A L D R I G få for meget vaniljesukker)

Til bagning
Riiiigeligt m. smør 

Fremgangsmåde:
  1. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes godt med en elpisker - alt melen skal være opløst, så vær ikke fedtet med elpiskeren.
  2. Lad dejen hvile i 30 minutter og giv den herefter endnu en tur med piskeriset. (Har du travlt, og familien skriger på pandekager, NU - så spring hviletiden over).
  3. Smelt en smule smør på en pande. Når smørret er smeltet kommes dejen på panden.
  4. Bag pandekagerne til de er gyldne og lækre, vend dem herefter med en spatel og giv dem samme tur på den anden side. Nogle kan lide helt lyse pandekager, andre mørke. Bag dem som du selv fortrækker dem.
  5. Spises med sukker / syltetøj / is / bær / smeltet chokolade / sirup o.lign.
  6. Velbekomme.

 Ha' en dejlig dag.
CamillaIngen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..