fredag den 18. september 2015

Chiagrød

Det er ikke nogen hemmelighed, at de små chiafrø efterhånden er hædret som små super-frø, der bliver markedsført som sådanne ud over alle grænser. Jeg siger altid at; "Når det ligner en and, siger som en and og lugter som en and....så er det nok en and" :) Derfor er min holdning omkring chiafrø også, at det skal tages med et gran salt.

Når det så er sagt, så har chiafrøene mange gode egenskaber og indeholder både proteiner, kostfibre og gode fedtstoffer - og så har de en super evne til at suge væske. Det betyder, at såfremt du blander dem med mælk, ja så bliver de til en lækker grød, der er genial som morgenmad. Du kan bruge lige nøjagtigt den mælk, du synes; alm. komælk, mandelmælk, kokosmælk, rismælk etc.

Frøene er ret pebrede i pris, men lad dig ikke slå ud af det - Chiafrø suger 10-12 gange deres egen vægt, så man bruger ikke så mange frø ad gangen, og sådan en pose holder altså længe.


Ingredienser
1,5 dl mælk (komælk, mandelmælk etc.)
1 dl græsk yoghurt 10%
2-3 spsk. chiafrø
1 tsk. vaniljesukker

Topping:
Müsli / Granola / hakkede nødder
Friske bær
Evt. en smule sirup eller lign.

Fremgangsmåde:
  1. Kom Chiafrø, vaniljesukker og mælk i en lille bøtte med låg (et gammelt syltetøjsglas er velegnet til formålet). Ryst glasset grundigt så der ikke er små klumper af gryn, der hænger sammen. 
  2. Kom bøtten i køleskabet og lad den stå natten over.
  3. Om morgenen har chiafrøene suget væsken til sig, men er stadig meget lind. Bland yoghurten i grøden og rør godt rundt. Smag til med sirup/sødemiddel eller lignende.
  4. Spis grøden med din yndlingstopping. 
  5. Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..