lørdag den 19. september 2015

Rosenkål m. bacon og appelsin

Jeg elsker rosenkål, og jeg synes mildest talt, at det er en overset grøntsag. Jeg tror det handler om, at mange har dårlige minder fra deres barndom, om rosenkål der var kogte til ukendelighed. Men ærlig talt, så er det altså ikke klædeligt for nogle grøntsager, at være overtilberedt.

Rosenkål stegt på panden er derimod smadre lækre - de er møre, men alligevel med bid, og når de så får selskab af bacon, et dryp appelsinsaft, og lidt revet appelsinskal, så er der næsten ikke et øje tørt :)


Ingredienser (2 pers.):
400 g. Rosenkål
1 pk. bacon i skiver
Saften fra en økologisk appelsin
Revet skal fra en økologisk appelsin

Fremgangsmåde:
  1. Baconen skæres i mindre stykker og steges sprød på en pande. Stil til side.
  2. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste grove blade. Del rosenkålene på midten og skyld dem grundigt.
  3. Steg rosenkålene i en smule olie på en varm pande i ca. 5 minutter. 
  4. Hæld saften fra en appelsin på pandne til rosenkålene og lad den suge ind.
  5. Bland rosenkålene med den sprødstegte bacon og drys med revet appelsinskal. 
  6. Velbekomme.





Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..