søndag den 8. november 2015

Pasta m. Chorizo og tomatsauce

Efter vi stiftede bekendtskab med kødbollerne i tomatsauce, har jeg gået og tænkt på flere forskellige ideer til 'kødboller' eller lignende, som kunne smage lækkert sammen med pasta. Blandt alle ideerne lå denne; pasta med chorizo og tomatsauce.

Det er en smadder lækker og simpel ret, men som mætter helt utrolig meget. Og krydderierne fra  chorizoen givet et ret lækkert pift til tomatsaucen. Jeg har to forskellige favoritter, hvad angår tomater til en god tomatsauce; den ene er hakkede tomater fra Cirio, som er små kødfulde tomater uden skind og kerner og den bruger jeg, når retten skal have et skvæt piskefløde også. I en ret som denne, hvor der ikke skal piskefløde i, da foretrækker jeg mosede tomater fra Urtekram. De er simpelthen så lækre og fulde af smag; alle pengene værd :) Og i en ret, der er så simpel som pasta m. tomatsauce, hvor tomatsaucen udgør noget nær hovedingrediensen i retten, der bruger jeg tomater af god kvalitet - de billige dåser kan altid kommes i en gryderet eller sådan noget ;)

Ingredienser (2 pers.)
200 g. chorizo m. paprika
400 g. hakkede eller mosede tomater
1 løg
1 chili
2 fed hvidløg
1 spsk. brun farin
1 spsk. balsamico
Salt og peber

Desuden:
250 g. pasta, Rigatoni
Friskrevet parmesan
Evt. lidt forårsløg som grønt drys

Fremgangsmåde:
  1. Pastaen tilberedes efter anvisningen på pakken.
  2. Chorizoerne skæres i mundrette bidder og steges i lidt olie på en pande til de er blevet gyldne og sprøde i skindet.
  3. Imens pilles og hakkes løg, hvidløg og chili. Når pølserne har fået lidt stegeskorpe tilsættes de hakkede løg, hvidløg og chili og steger med til løgene er blevet klare. 
  4. Tilsæt de mosede tomater, brun farin og balsamico. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Lad retten simre i 10-15 minutter eller til saucen er kogt godt ind.
  5. Når pastaen er kogt hældes vandet fra og pastaen vendes i saucen. 
  6. Anret pastaen på en tallerken og drys med friskrevet parmesan.
  7. Velbekomme.Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..