onsdag den 4. november 2015

Tomatsalat

Aldrig havde man forestillet sig, at der skulle ligge en opskrift på tomatsalat her på bloggen - og det havde man ikke fordi jeg aldrig har kunne lide tomater - og heller ikke tåle dem i mine yngre år. Selvom jeg ikke har kunne lide smagen af tomat, har jeg altid synes, at de så noooooget så lækre ud.

Derfor besluttede jeg, at jeg i 2015 skulle lære at elske smagen af tomater ligeså meget, som jeg elsker deres flotte røde farve. Missionen er fuldført - efter mangen en gang, hvor jeg har smagt på dem, tygget i dem og forsøgt at nyde dem, kan jeg nu helt oprigtigt lide dem. Ja, det lyder måske mærkeligt - men ofte er smag altså et spørgsmål om tilvænning, og her vandt min stædighed. Jeg nyder dem så meget, at jeg spontant kan få lyst til en gang klassisk tomatsalat :)


Ingredienser (2 pers.):
Salat:
2 store tomater
2 kugler bøffelmozzarella
1 løg
Frisk basilikum

Dressing:
3 spsk. olie
3 spsk. vand
1 tsk. sukker
1 fed hvidløg
0,5 tsk. oregano
0,5 tsk. timian
0,5 tsk. løgpulver
En smule citronsaft
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
 1. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser. 
 2. Kom alle ingredienserne i en egnet flaske eller beholder og ryst dressingen godt sammen - smag den til med salt og peber.
 3. Skær tomater, mozzarella og løg i skiver.
 4. Anret dem lagvis på en tallerken og dryp med den hjemmelavede dressing.
 5. Pynt med frisk basilikum.
 6. Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

2 kommentarer:

 1. Jeg får næsten helt ondt af dig at din første rigtige tomatsalat er nu her, hvor de danske solmodne tomater er slut for i år:-) Tomatsalat smager 100 gange bedre, når de danske have tomater er røde og søde. Selv gider jeg slet ikke spise dem nu, så du må huske at prøve igen næste sommer, så er det en sand delikatesse:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante sød,

   Hæ hæ, jeg kan trøste dig med, at jeg har spist masser af tomater hen over sommeren. Både herhjemme og i udlandet :-) ...Og min fasination for tomat lader til, at den er kommet for at blive, så der skal nok blive serveret tomatsalat i lange baner herhjemme.

   Ha' en rigtig dejlig dag.
   Camilla

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..