tirsdag den 29. december 2015

Hvid chokolademousse med glaskaramel

Så lakker året mod ende - og sikke et vildt år, det har været. Det har været et år med masser af oplevelser og rejser. Vi fejrede nytåret 2014/2015 i udlandet (det foretrækker vi), denne gang i Bruxelles. Det var et fantastisk nytår. Derefter ventede en tur til Paris et par måneder senere, hvor jeg blev forlovet med min kæreste gennem 11 år. Det var, og er, en enorm lykkefølelse, og jeg glæder mig sådan til at blive gift. Så kom sommeren og vi tog en tur til Bodrum og Kos - vi blev fyldt med fornyet energi og var for alvor klar til at planlægge bryllup, da vi returnerede til Danmark :) Efteråret bød derfor på bryllupsplanlægning, bryllupsplanlægning og bryllupsplanlægning - og året sluttede tiltrængt af med et nyt job til min bedre halvdel. 2015 var et fantastisk år, og jeg kan slet ikke vente med at finde ud af, hvad 2016 byder på udover et maj-bryllup og en eksotisk bryllupsrejse :)


Med stort hotelbryllup i vente synes økonomiministeren ikke, at vi behøver at bruge flere penge på rejser i år :P Så i år bliver vi hjemme, og det bliver også helt vildt hyggeligt. Vi skal fejre nytåret med min svigerfamilie - og jeg glæder mig til at knalde bordbomber med vores ældste nevø. 

Menuen er fast tradition i svigerfamilien, og den bliver der ikke pillet ved - det betyder også, at jeg ikke lige har nogen spændende opskrifter på hovedretter og deslige i ærmer (ud over det, der allerede ligger på bloggen), men hvis du skulle stå at mangle en nytårsdessert, så er den her et rigtig lækkert bud :) Den er nem og velsmagende, og kan forberedes i forvejen og blot lige pyntes inden servering. Chokolademoussen er sød og det klæder den derfor med de sprøde æblestykker - granatæblekerner kunne også være SÅ lækkert til :) Hi hi..

Opskriften er min veninde Barbaras, og jeg har for en gangs skyld lavet en opskrift helt uden at ændre i den :) Karamelsaucen på billedet er en familiehemmlighed fra Barbaras færøske familie - så den gengiver jeg ikke, men jeg har ligeledes serveret moussen med Doulce de leche (karamelliseret mælk - færdig karamel, der købes på dåse i velassorterede supermarkeder), og dét er altså også guffeligguf.


Hvid chokolademousse (4 pers.):
Chokolademousse:
150 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
50 g rørsukker

Glaskaramel:
50 g. flormelis

Desuden:
1 dåse karamelliseret mælk (eller din fortrukne karamelsauce)
2 spsk. hakkede pistacienødder
1 sødt æble i tern

Fremgangsmåde:
  1. Chokolademousse: Smelt chokoladen over et vandbad - sørg for at der hverken kommer vand eller damp ned til chokoladen.
  2. Pisk fløden til skum, og stil det til side. 
  3. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
  4. Fordel chokolademoussen i 4 portionsskåle, og stil dem på køl i minimum 4 timer.
  5. Glaskaramel: Smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. 
  6. Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet. Sæt med en ske klatter af den varme karamel (pas på ikke at brænde dig - det hør hamrende ondt).
  7. Stryg lynhurtigt klatterne helt tyndt ud med bagsiden af en spiseske eller palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra. 
  8. Lad glaskaramellen stivne - så er den lige til at løfte af bagepapiret.
  9. Anretning: Hæld en skefuld karamel på den hvide chokolademousse, drys med hakkede pistacienødder og æbletern og afslut med en flage glaskaramel.
  10. Velbekomme.

Godt nytår.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..