onsdag den 30. december 2015

Pizza med parmaskinke, salat og parmesanost

I dag holder min bedre halvdel og hans bedste kammerat årets sidste Fifa-aften. 2015 har budt på mange af slagsen, men slet slet ikke nok, hvis du spørger de to mandfolk :-)

Det er simpelthen så hyggeligt, når de to spiller holder herrer-aften. De er noget så sjofle, den ene vittighed afløser den anden, og når aftenen rammer de sene timer, og de begynder at blive trætte, så synes de simpelthen, at de er hamrende morsomme; og den ene klukker mere hjerteligt end den anden. Jeg selv holder mig på afstand og jeg griner noget så frygteligt af deres vittigheder og jokes (men sig det ikke til dem). Jeg ELSKER, når de hygger sig!

Mandeaften er oftest lig med mande-mad, og i dag ønskede de sig hjemmelavet pizza og pommes fritter. Den ene pizza blev med to slags ost og pepperoni - helt enkelt og klassisk. Den anden blev denne her udgave med parmaskinke, salat, tomat og parmesanflager. Simpelthen så lækker!


Ingredienser (1 pizza)
En portion pizzadej
1-1,5 dl. hjemmelavet tomatsauce
50-100 g. revet ost*
4-5 skiver parmaskinke
50 g. blandet salat
20 g. parmesanost i flager
8 cherrytomater skåret i halve

*Jeg har her brugt revet mozzarella og en rest revet cheddarost - du kan bruge den ost, du bedst kan lide.

Fremgangsmåde:
  1. Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten så kom den i ovnen, og hvis ikke, så lad en bageplade stå i ovnen mens den varmer op. 
  2. Dejen rulles ud og lægges over på et stykke bagepapir. Lad dejen hvile på bagepapiret i 10-15 minutter, mens tilbehøret forberedes. 
  3. Pensl pizzadejen med lidt olivenolie og bag den i ovnen på den varme bageplade/pizzasten til pizzaenbunden er gylden og sprød. 
  4. Tag pizzabunden ud af ovnen og flyt den over på en rist mens du kommer fyld på (Så når den ikke at afgive damp og blive blød)
  5. Smør dejen med tomatsauce - sørg for at komme godt ud i kanterne. 
  6. Drys den revne ost over pizzaen og fortsæt derefter med parmaskinken.
  7. Flyt pizzaen over på den varme pizzasten/eller varme bageplade og bag den ved 250 grader i 5-10 minutter til pizzaen er sprød og osten er gylden.
  8. Tag pizzaen ud af ovnen, flyt den over på en rist, så bunden ikke bliver blød og pynt så med blandet salat, halve tomater og flager af parmesanost.
  9. Serveres straks.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..