torsdag den 14. januar 2016

Hjemmelavede forårsruller

Forårsruller er altså en helt vild lækker spise, hvis de er hjemmelavede med noget lækkert fyld. Jeg har ikke meget til overs for de der gængse færdigkøbte nogle, såsom Daloon o.lign.. De smager altså ikke godt - det synes jeg i hvert fald ikke.

Jeg elsker vietnamesiske forårsruller - både de friske og de dybstegte med rispapir, (Anbefaling: Kina-mama på Gammel Køge Landevej nr. 312a, "China Vietnam House" laver de VILDESTE vietnam-ruller. Dem vil jeg næsten slå ihjel for), og så disse traditionelle ruller med oksekød og kål. Oksekødet kan snildt skiftes ud med svinekød, og savoykålen med hvilken som helst anden type kål. Jeg synes bare, at savoykål er mere mild i smagen end mange af de andre kåltyper, og det kan jeg ret godt lide :-)

Forårsrullerne her serverer jeg med sød chilisauce, som altså bare smager praaagtfuldt til :-) Soya går også fint, men gør dig selv den tjeneste at dyppe dem i chilisauce - det ér altså guf.

Note: Forårsrullerne kan med succes fryses ned efter tilredning, og så blot tages op en travl hverdagsaften. I så fald kommes de frosne i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er varme og sprøde.


Ingredienser (25 stk.):
500 g. hakket oksekød
200 g. gulerødder
400 g. savoykål (eller anden kål)
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. sukker
2-4 spsk. soya
Salt og peber

Desuden:
1 bk. bønnespirer
25 stk. forårsrulle-papir, mellemstørrelse *
1 sammenpisket æg
1 liter fritureolie

Dyppelse:
Sød chilisauce

* Forårsrulle-papir købes på frost hos asiatiske købmand/grønthandlere. Jeg har købt mit hos den Kinesiske købmand ved Nørreport station. Det er ultratyndt og fås i 3 størrelser, jeg har brugt mellemstørrelsen som er 210mm. eller noget lignende.

Fremgangsmåde
 1. Fyld: Gulerødderne skrælles og gives groft. Pil de yderste blade af savoykålen og snit det fint. Pil løget og hvidløg og hak det fint.
 2. Brun oksekødet i en smule oliveolie i en wok (eller en pande med høje kanter). Når kødet er brunet tilsættes grøntsagerne. Lad grøntsagerne stege med til de er blevet møre og er faldet lidt sammen. 
 3. Tilsæt soya og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle af inden bønnespirerne tilsættes.
 4. At folde en forårsrulle: Placér et stykke forårsrulle-papir på et skærebræt, så det ene hjørne peger nedad. Læg 2 spiseskefulde fyld på midten af den nederste halvdel af forårsrulle-papiret. Fold det nederste hjørne hen over fyldet  og fold derefter siderne ind til midten. Pensl den resterende dej med æg. Fold rullen det sidste stykke og læg den til side på en tallerken indtil tilberedning. (Se evt. billeder)
 5. Tilberedning: Varm olien op i en gryde og steg 2-3 forårsruller ad gangen til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af i et dørslag inden servering.
 6. Serveres med sød chilisauce.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

3 kommentarer:

 1. Hvordan får du 25 forårsruller ud af 10 stk dej?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dét må du nok spørge om, Annemette :-) Hi hi, godt spottet - det er selvfølgelig en tastefejl, og jeg har rettet den.

   Tusid tak ;-)

   Slet
  2. Så giver det også meget mere mening for mig :-)

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..