lørdag den 23. januar 2016

Kartoffel pandekager med cheddar og forårsløg

Her i huset laver jeg ofte for meget kartoffelmos - er hamrende dårlig til at bedømme, hvor meget mos vi nu liiige kan spise. Jeg laver mad til min gamle mormor, som jeg fryser ned i portioner, men trods dén ekstra portion, så står jeg altså alligevel ofte med overskydende kartoffelmos - og det er da et held, for så kan jeg jo lave en portion af de her vidunderlige kartoffelpandekager :)

De kan varieres i det uendelige og det er bare med at tilføje, hvad dit køleskab nu gemmer på. Jeg tænker revet gulerod, andre rodfrugter, løg, peberfrugt, bacon, purløg, forskellige oste osv. osv osv :) Her får du den helt klassiske udgave og så kan du jo tilføje, om du har lyst.

Spis dem som de er med en klat cremefraiche eller purløgscreme, eller som tilbehør til retter, hvor du ville servere kartoffel rösti, eller evetuelt som fyldet i en sandwich? 


Ingredienser (12 pandekager)
1/2 portion kartoffelmos
150 g. revet cheddarost
2 forårsløg
6 spsk. mel

Desuden:
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
  1. Kom kartoffelmosen i en skål. Pil forårsløgene og skær dem i tynde skiver. Kom dem i skålen til mosen og tilsæt revet cheddarost og mel.
  2. Rør blandingen godt rundt så al melen er optaget i mosen. 
  3. Del mosen i 12 nogenlunde lige store kugler, og tryk dem flade som pandekager. Jeg gjorde det på direkte på panden (tip: dyp fingrene i vand, så klistre mosen ikke).
  4. Steg kartoffelpandekagerne i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde. Steg dem af et par omgange, så der er plads på pande til at vende dem.
  5. Velbekomme.Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..