Ingredienser (Ca. 10 store pølsebrød):
Pølsebrød:
25 g. gær3 dl. mælk
50 g. smør
2 spsk. sukker
½ tsk salt
1 æg
ca. 450-500 g. hvedemel
2 spsk. sukker
½ tsk salt
1 æg
ca. 450-500 g. hvedemel
Desuden:
Æg til pensling
Evt. sesamfrø til at drysse over
Ristede løg:
2 store løg
2-3 spsk. hvedemel
Fritureolie
Pølser i svøb:
10 pølser
Fremgangsmåde:
- Pølsebrød: Smuldr gæret i en skål.
- Kom mælken og smøret i en kasserollen og lun det ved svag varme til smøret er smeltet.
- Køl mælken/smørret ned til det er håndvarmt og hæld det over gæren og rør godt rundt til det er helt opløst.
- Tilsæt sukker, salt og ægget og pisk grundigt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt til den er blød og smidig - jeg bruger en elpisker med dejkroge (har du en røremaskine er den perfekt til arbejdet). Dej må gerne være klistret, så tilsæt endelig ikke mere mel, end hvad der står i opskriften - på den måde bliver pølsebrødene både luftige og ikke for tørre.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 times tid.
- Når dejen har hævet hældes den ud på bordet og æltes kort. Del derefter dejen i 10 lige store klumper og tril dem til aflange pølser.
- Læg pølsebrødende på en bagepapirsklædt bageplade og pensl dem med sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø.
- Bag pølsebrødede ved 210 grader i ca. 10 minutter - til de er gyldne og lækre.
- Ristede løg: Pil og skræl løgene og skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld melet ved og bland godt rundt.
- Varm olien op i en gryde - den er klar når du stikker en bunden af en tændstik/træspyd ned i olien og det bruser rundt om.
- Kom en håndfuld løg i gryden og lad dem fritere til de er blevet gyldne. Læg dem derefter på fedtsugende papir til de skal bruges.
- Pølser i svøb: Vikl pølserne ind i bacon - jeg bruger 1,5 skive pr. pølse.
- Varm lidt olie op på en pande og steg pølserne på alle sider.
- At samle hotdogen: Skær pølsebrødende næsten helt i gennem på den lange led. Kom en pølse i brødet og top med ketchup/remoulade/sennep/syltede agurker og selvfølgelig, de ristede løg.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ser sørme virkelig lækket ud - dejlige brød i stedet for de der papbrød man kan købe ..
SvarSletHej Tante Sød,
SletTusind tak :) Ja, der er noget mere gods i sådan nogle hjemmelavede brød end i den købte version :)
Ha' en dejlig dag.
Camilla