mandag den 2. juli 2012

Stegt blomkål

Stegt blomkål - ja, det lyder jo en lille smule simpelt, og det er det sørme også! :) Det er så simpelt, at det næsten er for simpelt at skrive om, men samtidig så smager det bare rigtig dejligt :) .. Den helt traditionelle måde at lave blomkål på er jo at koge eller dampe den, men når man steger den, så får man rigtig blomkålens oprindelige nøddesmag frem - og dét er jo lækkert! :) ..

Menuen i aften stod på grønne hakkebøffer m. bløde løg, karmeliserede gulerødder og stegt blomkål og opskriften på sidstenævnte får du lige her:

Ingredienser:
1 stort blomkålshoved
Koldpresset rapsolie
Friskkværnet Salt&peber

Fremgangsmåde:

  1. Bladene fjernes fra blomkålshovedet, som skylles grundigt.
  2. Blomkålen skæres i 1 cm. tykke skiver - det han godt smuldre lidt.
  3. Olie opvarmes på en pande og blomkålen steges heri til godt gylden og lige akkurat mør - ca. 5 minutter på hver side.
  4. Spises enten med det samme - men også god ved stuetemperatur.
Blomkålen er skyllet og skåret i 1 cm. tykke skiver og steges nu på panden.

Aftenens tallerken!
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..