tirsdag den 28. august 2012

Brændende kærlighed a'la Camilla

I aften stod menuen på brændende kærlighed - noget kæresten bare eeeeeelsker. Jeg har ødelagt den ret indtil flere gange, hvis jeg skal være ærlig men i aften, i aften sad den altså lige i skabet! :)

Jeg besluttede dog at give den et nyt pift. Jeg ændrede egentligt ikke ingredienserne, men besluttede at løgene og baconen skulle være i nogle lidt større chunky stykker - så der faktisk var noget at tygge i :) .. Det blev faktisk utrolig lækkert, og brændende kærlighed bliver for fremtiden lavet sådan herhjemme :)


Ingredienser:
2 kg. kartofler
1 spsk. smør
1 dl. mælk
1 pk. bacon i tern
1 pk. bacon i skiver
3 mellemstore løg
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern (så er de hurtigere om at blive kogt møre), kom dem i en gryde med usaltet vand, der dækker og kog dem møre. Imens laves toppinen.
  2. Skær løgene i smålle både og læg dem tilside. Den skiveskårne bacon skæres over i tre stykker og steges sprødt på en pande. Når den skiveskårne bacon er færdig kommes de i en skål til senere - herefter steges baconternene sprøde. Når disse er færdige lægges de til side sammen med den resterende bacon og løget steges i fedtet fra baconen.
  3. Når løgene er ved at være færdige skal kartoffelmosen laves. 
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Herefter kommes smørret ned til de varme kartofler som piskes med en elpisker. Tilsæt mælk lidt ad gangen indtil den ønskede konsistens er opnået. Hold kartoffelmosen varm.
  5. Baconen hældes tilbage på panden med løget og det hele varmes godt op.
  6. Kartoffelmosen anrettes på en tallerken og toppinen hældes over. 
Kartoflerne er skåret i tern og skal nu koges (hældes lidt olie i vandet, har det svære ved at koge over)
Løgene skæres i både og sættes til side.
Den skiveskårne bacon er skåret i passende stykker og sprødsteges på en pande. 
Baconternene steges sprøde.
Løget steges i fedten fra baconen og imens laves mosen.
Kartoflene er dampet tørre, smør er tilsat og mosen piskes luftig med en elpisker - mælk tilsættes lidt ad gangen.
Baconen hældes tilbage på panden til løgene og varmes godt op inden servering.
Mos og toppin anrettes på tallerknerne.
Brændende kærlighed..... a'la Camilla.


Ha' en dejlig aften!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..