fredag den 24. august 2012

Kyllingespyd med kartoffelpakker og grillede tomater

Så er ferien for alvor ved at være forbi, og hold nu fast, hvor har den bare været dejlig! :) .. Vi har haft nogle rigtig dejlige uger i Tunesien og vejret har været virkelig skønt og ekstremt varmt - mellem 45-50 grader - og luftfugtigheden på omkring 86%. Meget anderledes end det danske vejr, men vi har nydt det i fulde drag.

Foruden at ligge ved poolen har vi også oplevet en helt masse - vi var på en 2 dages safari rundt i det meste af Tunesien, hvor vi oplevede et Amfiteater, spiste frokost i en Trogledyt (grottebolig) - helt fantastisk oplevelse, red på kameler, var en tur rundt om en af verdens største saltsøer (hvor der ikke er vand, men salt), kørte ørkenræs i Jeeps, så hvor Starwars blev optaget (den kulisse står stadig i ørkenen) og besøgte den 4. helligste by inden for islam, hvor vi så den berømte moské fra oven! :) .. Totalt fed tur! Og så har vi været en tur ude at svømme med delfiner! - Ja, som i nok kan fornemme har det været en pragtfuld ferie :) .. Men nu har hverdagen meldt sin ankomst og det betyder også, at det er slut med at få maden serveret af smilene tjenere. I stedet må jeg selv tilbage til kødgryderne (nå ja, jeg har faktisk også savnet det, hvis jeg skal være ærlig :P)
På vores ørkentur mødte vi de her to - hvor bedårende er de ikke lige? :)

Nå men før det her ender med at lyde som min personlige dagbog (mere en det altså plejer), så må vi vidst hellere tilbage til det, det virkelig drejer sig om nemlig kyllingespyd med kartoffelpakker og grillede tomater. Opskriften fandt jeg i det nyeste nr. af Spis Bedre (nr. 9/12) og opskriften var oprindelig med fisk og oliventapenade - og ehm, ja! Det er min udgave jo så altså ikke lige med :P .. Men jeg kan love, at min variant af retten smagte forrygende! :) .. Så gå bare i krig :)

Total lækre kyllingespyd, hvis i spørge rmig!

Ingredienser: (2 pers.)
Kyllingespyd og tomater:
300 g. kyllingefilét
30 g. choriziopølse i tynde skiver
1 spsk. rapsolie
2 tomater
Salt
Friskkværnet sort peber

Kartoffelpakker:
400 g. kogte nye kartofler
2 løg (gerne med top)
1 tsk. salt
2-3 fed hvidløg
1/2 potte timian

Fremgangsmåde:
  1. Kyllingespyd og tomater: Rens og skær kyllingen i tern af ca. 3x3 cm. Sæt dem på spyd skiftevis med pølseskiverne. Pensl spydene med olie og krydr salt.
  2. Halvér tomaterne og krydr med salt og peber.
  3. Kartoffelpakker: Skær kartoflerne i skiver. Pil løgene og skær dem i skiver. Fordel kartofler og løg på to stykker sølvpapir. Krydr med salt og hæld en 1/2 skefuld oliventapenade på. Hak timianen, og drys den over kartoflerne og løgene. Fold sølvpapiret sammen til tætsluttede pakker.
  4. Tænd ovnen på 200 grader (grill). Læg kartoffelpakkerne i ovnen og lad dem stå mens kyllingen og tomaterne grilles. Grill kyllingespydene hele vejen rundt. Grill de halverede tomater ca. 2 minutter på hver side.
  5. Server spydene med kartoffelpakkerne og de grillede tomater.
Kyllingen skæres i firkanter og kommes på spyd skiftesvis med choriziopølsen.
Fyldet til kartoffelpakkerne er kommet på sølvpapir og er nu klar til at blive lukket.
Kartoffelpakkerne - klar til at komme i ovnen.
Spydene grilles, og noget af panden udnyttes til at grille tomaterne - vel at mærke først, når spydene er færdige. 
Aftenens tallerken! :) 
Møg lækre spyd. 
Den færdige kartoffelpakke - mums :)

Kalorieangivning:
550 kcal pr. person

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..