fredag den 14. juni 2013

Æggemad uden rugbrød?

Et af de spørgsmål, man ofte får, når man spiser efter paleo-principperne (ud over, hvad man spiser til morgenmad) er, hvad spiser du så til frokost, når du ikke spiser rugbrød? :) Jo, først og fremmest er rugbrød jo nemt at erstatte, og der ligger allerede en opskrift på stenalderbrød her på bloggen. Men stenalderbrødet er fyldt af nødder og kerner, som er meget kalorietætte, og derfor skal man ikke overdrive brugen af det.. Så er det heldigt, at jeg en anden løsning på rugbrødsproblemet....Squash!

...Og det er her, du tager dig til hovedet, og spørger dig selv, om jeg er blevet fuldstændig, helt og aldeles rablende gal - det har jeg altid været, så intet er ændret på den front, men ud over normalen er jeg ikke gået fra forstanden. Jeg mener det helt bogstavligt, når jeg siger at løsningen er squash. Squash skåret i skiver og pyntet med dit yndlingspålæg - her får du den traditionelle, men ret lækre æggemad:

Æggemad uden rugbrød - lækker, let og sommerlig ♡
Ingredienser (1 pers)
2 skiver squash (et par mm tyk)
3 æg
1 avokado
Agurk
Radisser
Hjemmelavet mayonnaise (eller købt, hvis du hellere vil have det)
Karse
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Æggene koges som du bedst kan lide dem.
  2. Squashen skylles og skæres i skiver og avokadoen 'smøres' på - det er lettest, hvis det er en godt moden avokado. Er det ikke det, da skære den i tynde skiver i stedet og læg på. Krydr med salt og peber.
  3. Æggene skæres i skiver og kommes oven på avokadoen. 
  4. Pyntes med mayo, agurk, radisse og karse - krydr med salt og peber.
  5. Servér! :) 
Squash er skåret i skiver. 
Avokado er smurgt på og krydret med salt og peber.
Så kom vi til æggene.
Pyntet med mayo, karse, agurk og radisse.
Så er der frokost!

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..