lørdag den 8. juni 2013

Glaseret svinemørbrad og salt m. avokado, pinjekerner og parmesan

Jeg har haft to fag dette semester - 'Skilsmisseret' og 'Socialret - børn og unges rettigheder'. Den første af de to eksaminer blev afsluttet i torsdags med et fint 12 tal, og så har jeg den sidste på onsdag. Jeg er stresset og presset over det! Det er socialretten jeg mangler, og det er min aller sidste eksamen på studiet  - så mangler jeg kun et speciale, og så er jeg jurist. Det er simpelthen så vildt at tænke på.
Socialretten er jeg virkelig nervøs for - det er en helt anden måde at læse juraen på; vi snakker værdier og grundrettigheder og ikke så meget bestemmelser og love. Alt er fluffy og substansløst - og så er undervisningen meget forskellig fra, hvad jeg er vant til. Underviser har også fastslået, at eksamen ikke er som dem, vi plejer at gå til. Hun har opgivet 250 siders pensum mere, end hvad man må, og mig der bare gerne vil kunne det hele og svare på alt; ja, jeg må indse, at det ikke kommer til at lade sig gøre - og det er heller ikke meningen ifølge underviser. Derfor er jeg virkelig glad og lettet over, at jeg præsterede så fint i torsdags - så må den næste jo gå som den går (Nå ja, og så har jeg jo alligevel en forventning om en god præstation, sådan er jeg bare!).

Nå, men selvom jeg sidder med snuden i papirerne, så skal vi jo alligevel have noget at spise her i det lille hjem. Det er meget det samme vi spiser i øjeblikket, da min fokus jo ligger andet steds - men i dag fik vi dog noget, jeg ikke har lavet længe. Honningglaseret svinemørbrad med en lækker salat af avokado, agurk, pinjekerner og parmesan. Dertil 'faster-Rita-dressing' (Det er frisøren med doktorfiskene).

Glaseret svinemørbrad m. lækker og let salat  
Ingredienser (2 pers):
Mørbrad:
1 svinemørbrad
2 spsk honning
1 tsk Dijonsennep
Salt og peber

Salat
1/2 bk. babyleaves
1/2 agurk
1 avokado
1 pose pinjekerner
Parmesanost

Dressing:
Olivenolie
Rød Balsamico
Honning
Dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Mørbrad: Mørbraden pudset for fedt og sølvhinden fjernes.
  2. Lidt olieopvarmes på en pande og mørbraden brunes godt af på alle leder og kanter - ca. 15 minutter.
  3. Imens blandes honning, dijonsennep, salt og peber til en marinade. Når mørbraden er godt brunet hældes marinaden på panden.
  4. Mørbraden vendes ofte, og marinaden fordeles over mørbraden af flere omgange indtil mørbraden har den ønskede glasering. Skæres i passende skiver (hæld gerne lidt af den resterende honning fra panden over kødet ved servering - det er max lækkert)
  5. Salat: Pinjekernerne ristes på en tør pande til de er blevet gyldne og lækre. 
  6. Parmasanen skæres i tynde 'klodser'.
  7. Salaten skylles, avokadoen og agurken skæres i mundrette stykker og det hele blandes sammen. Drysses med Pinkekerner og parmasan.
  8. Dressing: Ingredienserne blandes sammen til en lækker dressing - den laves fuldstændig på gefülen, men spar på balsamico og dijon - du kan altid komme mere i, hvis der mangler.
  9. Det  hele anrettes på en tallerken og serveres med et godt glas rødvin.
Mørbraden brunes af.
Marinaden er kommet ved, og mørbraden glaseres nu.

Den færdige og glaserede mørbrad.
Ingredienser til dressingen.
Den færdige tallerken - bemærk, det er lidt af den resterende marinade fra panden, der er hældt over kødet. Dressingen er til salaten.

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..