torsdag den 8. august 2013

Squashghetti bolognese

En af de ting, jeg bare elsker - er spaghetti bolognese. Ja, jeg troede aldrig, at de ord skulle komme over mine læber, for jeg har simpelthen fået så meget spaghetti med det der usmagelige Dolmio-fis, at det en lang årgang hang mig ud af halsen. MEN for et lille års tid siden, fik jeg smækket den her opskrift sammen, og siden da, har det været en af mine absolutte favoritter :) Spaghetti spiser jeg jo ikke, og der er også enkelte andre komponenter i opskriften, jeg ikke spiser længere - så derfor får i nu en opdateret version, med squashghetti :) Jeg laver som oftest en dobbeltportion, og så har jeg enten til morgenmad (ja, herhjemme er et måltid et måltid), frokost eller bare til fryseren :)

Vedens bedste bolognese - serveret ovenpå frisk Squashghetti ♡
Ingredienser (2 pers.):
Bolognese:
500 g. økologisk hakket oksekød
2-3 mellemstore gulerødder
400 g. hakket tomat
1 stor dåse tomatpuré
2-3 dl rødvin
1 dl piskefløde (kan udskiftes med kokosfløde)
Timian (ca. 1 spsk.)
1 spsk. rød balsamico
1 spsk. koldslynget honning
4 fed hvidløg
Salt & peber

Squashghetti:
1 stor squash

Pynt:
Friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:
 1. Bolognese: Kødet brunes i en gryde - Man kan ikke brune kødet, når der stadig er vand i gryden, og derfor er det vigtigt, at vandet får lov at fordampe, hvorefter man bruner kødet godt og grundigt. Jo brunere kød, jo bedre Bolognese. 
 2. Imens kødet bruner i gryden, hakkes løg og gulerødder til de har en passende størrelse - har man små børn, der er grøntsagsforskrækkede kan man med fordel hakke dem ultrafint i en foodprocessor.
 3. Når kødet er tilpas brunet kommes løg og gulerødder op i kødet. Lad stege til løgene er blevet klare og gennemsigtige.
 4. De resterende ingredienser kommes i gryden og indholdet bringes i kog.
 5. Lad bolognesen simre uden låg ved svag varme indtil det er kogt helt ind til en tyk sovs - uden for meget væske. Når du kan holde bunden fri for sovs ved at skrabe kødet til siden, så er bolognesen færdig. Det skal simre i laaaaaang tid - omkring 2 timer ved middelvarme. 
 6. Squashghetti: Squashen skrælles og strimles på en spiralizer eller med et juliennejern. Det kan også lade sig gøre med en alm. grøntsagsskræller. Personligt gør jeg det på min spiralizer, som giver nogle fine runde strimler - der til forveksling ligner spaghetti :)
 7. Servering: Den rå squash anrettes på en tallerken med den varme Bolognese ovenpå. Drysses med friskrevet parmesanost, og serveres straks! :)

Kødet brunes.
Imens hakkes gulerødder og løg til en passende størrelse.
Gulerødder og løg kommes i gryden til kødet.
De resterende ingredienser kommes i gryden. Lad simre nogle timer. 
Når bunden kan skrabes fri, er bolognesen færdig!
Squashen køres til 'spaghetti' på spiralizeren.
Aftenens tallerken!

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

2 kommentarer:

 1. Tak for ideen med squash og bolognese. Jeg har aldrig rigtig spist squash før, så havde ingen idé om hvordan det ville blive, men jeg satsede, og det smager rigtig godt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej BlazingRose :)

   Tak fordi du følger med! Jeg var heller ikke stor fan af squash før, må jeg indrømme, men det fungerer altså rigtig fint som 'spaghetti' :)

   Ha' en dejlig dag :)

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..