lørdag den 17. august 2013

Sukkerfri tærte m. friske bær

Vi skulle på nuværende tidspunkt have været midt i alle forberedelserne med at vaske tøj, og pakke kuffert, og hvad der nu ellers hører til, når man skal afsted på ferie. Vi skulle have været afsted mandag - og vi havde sådan glædet os... Men, da alle rejser til Ægypten er aflyst, er der ligesom ikke rigtig noget at gøre ved det. Spies havde ikke andre rejser at tilbyde os, så indtil videre er vi i DK :) Måske tager vi afsted senere på året, eller også så gemmer vi alle moneterne til den drømmerejse vi har planlagt næste år - det vil tiden vise :)

I dag har vi i stedet for haft 'slappe af lørdag'. Jeg har sovet 11 timer i nat, og taget en middagslur på 1,5 time oveni - nåja, når man ikke kan komme på ferie, så kan man jo ligeså godt gå i hi, ikke? :) Så smuttede vi en tur ud at spise kl. 16, og ja - da sulten så meldte sin ankomst til aften, da spiste vi et stykke lækker tærte.. Okay, vi spiste mere end et stykke hver.. Faktisk er der ikke ret meget tilbage på fadet, men hey! Den er virkelig god! :)

Nem, lækker og uden raffineret sukker ♡
Ingredienser:
Tærtebund:
125 g. mandler
125 g. honning
2 æg
50 g. kokosmel
50 g. blødt smør
ca. 1/2 spsk HUSK

Creme:
1/4 liter piskefløde (kan udskiftes m. kokosfløde)
1 spsk vaniljepulver
1 spsk flydende honning

Pynt:
200 g. friske jordbær
200 g. friske hindbær
200 g. friske blåbær

Fremgangsmåde:
 1. Bund: Alle ingredienserne kommes i foodprosessoren og køres godt sammen.
 2. Dejen hældes i en smurt springform (eller tærteform) og bages ved 160 grader til den er gylden. Hold øje med den, det går pludselig hurtigt.
 3. Tærtebunden tages ud af ovnen og sættes på køl til den er helt kold.
 4. Creme og pynt: Fløden piskes stiv med vaniljepulveret og smages til med honning. Cremen kommes på kagen, og pyntes med de friske bær.
 5. Serveres med et smil :)


Alle ingredienserne køres sammen på foodprocessoren.
Dejen kommes i en smurgt form.
Den færdige tærtebund.
Cremen piskes og smages til med honning.
Den færdige tærte :)

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

5 kommentarer:

 1. sukkerfri? den der da på ingen måde sukkerfri.. dette er ikke en tærte der kan spises af en diabetes patient :( (eller jo det kan den selvfølgelig godt, men sukkerfri er den på ingen måder)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg skriver at en opskrift er sukkerfri drejer det sig om, at den ikke er tilsat raffineret sukker, som vi kender det fra en traditionel kost.

   Bloggen her omhandler det mad jeg spiser, og jeg spiser efter paleo principperne, hvor traditionelt sukker er udelukket. Honning (koldtslynget) er derimod inkluderet i min kost, da honning til forskel fra hvidt sukker indeholder næringsstoffer; antioxidanter, vitaminer, mineraler, aminosyrer (proteinernes byggesten) og enzymer.

   Men du kan da have så ret.. Honning består jo af fructose og glucose - men produktet er naturligt, hvilket man ikke kan sige om almindeligt sukker :) Jeg spiser naturligt og uforarbejdet, og derfor tillader jeg honning - selvfølgelig ikke på daglig basis :)

   Når jeg ikke søder med honning, bruger jeg modne bananer, dadler og til sjældenthederne hører kokospalmesukkeret (som er inddampet saft fra kokospalmen, og som i øvrigt har et lavt glykemisk indeks), idet det simpelthen er så dyrt :)

   Slet
 2. Synes dette virker som en god opskrift!! især når man kører paleo og low calorie diet! må prøves :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smager altså også fremragende :)

   Kom endelig med feedback, når du har afprøvet den :)

   Ha' en dejlig dag!

   Slet
 3. Kan man lade være med at bruge HUSK? hvad gør det godt for?

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..