onsdag den 2. september 2015

Spaghetti Bolognese

Opskriften her er en klassiker herhjemme - og jeg har skrevet om den for nogle år tilbage også; se her. Vi eeeeeeeelsker bolognese :) Nogle gange spiser vi det med rå squash-spaghettier og andre gange med fettuccine som her.

Selve bolognesen tager nogle timer at lave, det kan man altså ikke komme uden om. Til gengæld så slår den Dolmio med LÆNGDER. Den har dybte, er cremet og virkelig virkelig lækker! :)


Ingredienser:
500 g. hakket oksekød
2-3 mellemstore gulerødder
2 store løg
1 dåse hakket tomat
1 stor dåse tomatpuré
3-5 dl. rødvin
2,5 dl. mælk (eller piskefløde)
3 spsk. rød balsamico
3 spsk. brun farin 
4 fed hvidløg
Frisk timian
Friskkværnet salt & peber

Desuden:
Ca. 200 g. Fettuccine
Friskrevet parmesanost som drys
Fremgangsmåde:
  1. Kødet brunes i en gryde - først når vandet er fordampet starter den egentlige bruning af kød, og det er dén, der giver smag. Jo mere kødet brunes, jo bedre Bolognese. Så brug endelig den tid det tager.
  2. Imens kødet bruner i gryden hakkes løg og gulerødderne fint. Det gøres enten med en skarp kniv og håndkraft - eller i en foodprocessor, hvis du er den heldige ejer af sådan en :)
  3. Når kødet er tilpas brunet kommes løg og gulerødder ved kødet, og det hele simre i et par minutter.
  4. De resterende ingredienser kommes i gryden og indholdet bringes i kog.
  5. Lad bolognesen simre uden låg ved svag varme indtil det er kogt helt ind til en tyk sovs - uden for meget væske. Det tager 2-3 timer - og jeg lover, at det er ventetiden værd. Når du kan holde bunden fri for sovs ved at skrabe kødet til siden, så er bolognesen færdig. 
  6. Serveres med Spaghetti/pasta/grøntsags strimler og lidt friskrevet parmesanost på toppen.
  7. Bon appetit :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..