Jeg er vild med den her tid på året - hvor torvet på Israels Plads i København bugner med grønthandlere, der sælger alskens frisk frugt og grønt. Der er bare noget særligt over spæde gulerødder med top, grønne asparges og nyopgravede kartofler. Egentligt er der ikke den store forskel på bagte rodfrugter, som man laver dem i efteråret/vinteren og så denne version, men på en eller anden vis, så er den bare mere let og sommerlig :) (Nå ja, og så må den der sommer altså godt snart vise sig).
mandag den 22. juni 2015
lørdag den 20. juni 2015
Tærte med spinat, feta og pinjekerner
Manden er svært glad for tærte :) Og jeg er faktisk også gået hen og blevet fan. Det er super nemt at lave - og herhjemme rækker en tærte til to dage - så bliver det ikke nemmere i en travl hverdag :)
Ideen til den her tærte fik jeg en eftermiddag, da jeg så "Jamies mad på 30 minutter" - og det var jo selvklart, at den måtte på menuen herhjemme. Jeg har ændret lidt i opskriften; tilføjet noget mere cheddarost, bacon og porrer. Og nøj hvor er den god.
fredag den 19. juni 2015
Paprikagryde med mørbrad og perleløg
I onsdags havde min mormor fødselsdag, og derfor havde vi inviteret hende ud at spise i Tove Ditlevsens Mindehave - et sted hun holder meget af. Der er hjemlig atmosfære, gammel dansk mad og John Mogensen på stereoen :) Så hyggeligt!
Manden var meget i tvivl om, hvad han skulle vælge på menukortet - valget stod mellem en gryderet og en bøf. Han endte med bøf under forudsætningen af, at jeg lovede at servere paprikagryde i den nærmeste fremtid :) Hi hi.. Ja, det har vi altså så fået i dag.
torsdag den 18. juni 2015
Marineret flæsk
Der har været lidt stille på bloggen her de seneste to uger. Jeg har haft rygende travlt - men jeg har det godt :)
I aften er det valgaften og mange mennesker er uenige. Rundt om på nettet er der heftig debat, og pegen fingre af folk, der ikke deler de samme holdninger - Men lad os slå fast, at demokratiet er for ALLE! I dag skal vi fejre vores ret til at have en mening - og i dag skal vi glædes over, at vi alle har ret til at give den tilkende. Vedkommende i stemmeboksen ved siden af dig deler måske ikke din holdning - og det er okay! Lad os nu glædes over, at vi har ret til at mene noget forskelligt - og respektere hinanden herfor. Husk at stemme! Også selvom du stemmer blankt! :)
Vi skal på denne skønne aften selvfølgelig have valgflæsk - men i en meget utraditionel forstand. Min svigerinde er halvt vietnameser, og denne ret stammer fra hendes ophav. Om den helt oprindeligt kaldes Marineret flæsk ved jeg ikke, men det er retten i alle fald altid blevet kaldt i min svigerfamilie.
Umiddelbart lyder retten lidt mærkværdig, og den er heller ikke hamrende fotogen (mad med farver er bare bedre at fotografere), men jeg lover jer, at den smager himmelsk. Specielt, hvis man er til asiatisk mad.
I aften er det valgaften og mange mennesker er uenige. Rundt om på nettet er der heftig debat, og pegen fingre af folk, der ikke deler de samme holdninger - Men lad os slå fast, at demokratiet er for ALLE! I dag skal vi fejre vores ret til at have en mening - og i dag skal vi glædes over, at vi alle har ret til at give den tilkende. Vedkommende i stemmeboksen ved siden af dig deler måske ikke din holdning - og det er okay! Lad os nu glædes over, at vi har ret til at mene noget forskelligt - og respektere hinanden herfor. Husk at stemme! Også selvom du stemmer blankt! :)
Vi skal på denne skønne aften selvfølgelig have valgflæsk - men i en meget utraditionel forstand. Min svigerinde er halvt vietnameser, og denne ret stammer fra hendes ophav. Om den helt oprindeligt kaldes Marineret flæsk ved jeg ikke, men det er retten i alle fald altid blevet kaldt i min svigerfamilie.
Umiddelbart lyder retten lidt mærkværdig, og den er heller ikke hamrende fotogen (mad med farver er bare bedre at fotografere), men jeg lover jer, at den smager himmelsk. Specielt, hvis man er til asiatisk mad.
mandag den 1. juni 2015
Fransk pizza m. cremfraiche, løg og bacon
I sidste uge lavede jeg en portion af denne lækre pizzadej - den giver 6 portioner, og dem du ikke skal bruge med det samme kan du snildt smide i fryseren til en anden god gang. Den anden gode gang blev så i dag - jeg havde nemlig fået en brand god idé til en fransk pizza m. cremefraiche, bacon og løg.
Nøj nøj nøøøøøøøj, hvor blev den bare lækker! Den strøg uden tvivl ind som favoritpizza på min liste, men den indeholder jo også alle mine favoritter; sprødt brød, cremfraiche og purløg, frisk mozzarella, sprødstegt bacon og karameliserede løg :) Den burde næsten være ulovlig! :)
Nøj nøj nøøøøøøøj, hvor blev den bare lækker! Den strøg uden tvivl ind som favoritpizza på min liste, men den indeholder jo også alle mine favoritter; sprødt brød, cremfraiche og purløg, frisk mozzarella, sprødstegt bacon og karameliserede løg :) Den burde næsten være ulovlig! :)
søndag den 31. maj 2015
Jordbærtærte
Jeg kan mærke, at sommeren ligger og lurer lige under overfladen - kan i også mærke det? :) Jeg tror, det enste den mangler for rigtigt at begynde, er et lille skub i den rigtige retning. Sommeren mangler at mærke, at vi savner den - jeg lader den vide det, med denne lækre sommerspise... JORDBÆRTÆRTE <3
Opskriften her er egentlig en gammel kending her på bloggen. Jeg har bare taget nogle nye billeder og optimeret opskriften en smule :)
Opskriften her er egentlig en gammel kending her på bloggen. Jeg har bare taget nogle nye billeder og optimeret opskriften en smule :)
lørdag den 30. maj 2015
Koldskål m. æg, vanilje og flødeskum
Jeg har sådan et lidt ambivalent forhold til koldskål. Jeg har aldrig kunne lide smagen af kærnemælk - og det er som oftest hovedingrediensen i koldskål. Det betyder også, at jeg i mange år gik en stooor bue uden om koldskål, købt som hjemmelavet... lige indtil denne her variation blev serveret for mig. Jeg fik den serveret hos en gammel ven af familien; engang tilbage i 90'erne. Siden da har min far optimeret den, og serveret den et utal af gange - den er fyldt med fløde, sukker, masser af vaniljesukker og æg. Ja faktisk er den fyldt med alt, hvad der er godt... og usundt(!) - og det er lige som om, at det gør det op for den der forfærdelige kernemælk - fnis.
torsdag den 28. maj 2015
Grøntsager i wok m. svinemørbrad og chilisauce
Vi er glade for grøntsager - især hvis de stadig har noget bid, når de skal spises. Derfor er vi også glade for grøntsager i wok herhjemme. Wokken er nemlig en rigtig nem måde at tilberede grøntsager på, uden at de bliver overtilberedt. Vi plejer som oftest at spise en wok med forskelligt grønt, karry pasta og kokosmælk, men engang i mellem er det rart med noget variation.
I wokken i dag har jeg kommet svinemørbrad, gulerødder, sukkerærter, babymajs, blomkål, forårsløg og peberfrugt. Jeg har udeladt kokosmælk og istedet tilsat en god soya og sød chilisauce. Til grøntsagerne serverede jeg kogte jasminris, og det blev virkelig lækkert :)
I wokken i dag har jeg kommet svinemørbrad, gulerødder, sukkerærter, babymajs, blomkål, forårsløg og peberfrugt. Jeg har udeladt kokosmælk og istedet tilsat en god soya og sød chilisauce. Til grøntsagerne serverede jeg kogte jasminris, og det blev virkelig lækkert :)
Avocado-creme
Jeg elsker avocado... især med friskkværnet salt og peber. Det smager fortrinligt på en rugbrødsmad, under pålæg, på ristet brød m. pesto og mozzarella, og blandet med lidt cremefraiche er det fortrinligt som dip til grøntsagstænger, eller som dressing i en god mexicansk ret.
mandag den 25. maj 2015
Pizza m. tomat, italiensk skine, frisk mozzarella og pepperoni
I dag har menuen budt på hjemmelavet pizza. Jeg lavede en portion pizzadej, som giver 6 pizzaer. Jeg lavede to pizzaer og smed resten af dejen i fryseren til en travl hverdag. På den ene pizza fik vi kartoffel, rosmarin og basilikumspesto - og på den denne version var der; Tomatsauce, italiensk skine, mozzarella og pepperoni.
Pizza er altså bare en lækker spise - især når den er hjemmelavet, og kan fyldes med lige nøjagtigt dét, man har lyst til :)
Pizza er altså bare en lækker spise - især når den er hjemmelavet, og kan fyldes med lige nøjagtigt dét, man har lyst til :)
Pizza med kartoffel, rosmarin og basilikumspesto
Det er sjældent, at vi får pizza her i huset - manden er slet ikke til den købte fra pizzamanden, men han er vild med en god hjemmelavet udgave. Jeg er mest til den helt simple version med tomat, ost og pepperoni, men en god kartoffelpizza er altså heller ikke at kimse ad :)
På pizzaen her er der ingen tomatsauce, men til gengæld er der lækker basilikumspesto - og det er uden tvivl en af mine yndlings-pizzaer :)
Pizzadej
Her kommer opskriften på en super let og ligetil pizzadej. Portionen giver 6 pizzaer. Skal du ikke have et helt fodboldhold til middag, så kan den overskydende dej snildt fryses ned til en anden dag.
Opskriften her på således på selve dejen og altså ikke en opskrift på færdig pizza med lækkert fyld. For sådan nogle opskrifter kan du kigge forbi disse lækre variationer; "Pizza m. tomat, italiensk skinke, frisk mozzarella og pepperoni", eller "Pizza m. kartoffel, rosmarin, mozzarella og dryp af pesto", eller "Fransk pizza m. cremefraiche, løg og bacon" "Pizza med parmaskinke, salat og parmesanost"
Det er vigtigt, når man arbejder med brød, at man ikke bruger mere mel, end opskriften foreskriver - men risikerer nemlig at få en tung og tør dej, istedet for en blød og smidig en af slagsen. Hold dig derfor til 1 kg. mel til selve dejen og brug kun en smule mel til at drysse på hænder og bord. Dejen virke våd til at begynde med, men bliver dejlig lækker og smidig, når den er blevet æltet godt igennem.
Opskriften her på således på selve dejen og altså ikke en opskrift på færdig pizza med lækkert fyld. For sådan nogle opskrifter kan du kigge forbi disse lækre variationer; "Pizza m. tomat, italiensk skinke, frisk mozzarella og pepperoni", eller "Pizza m. kartoffel, rosmarin, mozzarella og dryp af pesto", eller "Fransk pizza m. cremefraiche, løg og bacon" "Pizza med parmaskinke, salat og parmesanost"
Det er vigtigt, når man arbejder med brød, at man ikke bruger mere mel, end opskriften foreskriver - men risikerer nemlig at få en tung og tør dej, istedet for en blød og smidig en af slagsen. Hold dig derfor til 1 kg. mel til selve dejen og brug kun en smule mel til at drysse på hænder og bord. Dejen virke våd til at begynde med, men bliver dejlig lækker og smidig, når den er blevet æltet godt igennem.
lørdag den 23. maj 2015
Jordbær-trifli m. makroner
Så blev det tid til den første opskrift på trifli her på bloggen; dét er da egentligt imponerende, at sådan en opskrift ikke har fundet vej hertil før nu - det er sådan en nem og lækker dessert; lige noget for mig :)
En trifli er i ordets forstand blot en dessert, der er karakteriseret ved tre elementer; et lag med små stykker af sandkage vædet i likør, et lag bærkompot og et lag creme. På den måde kan en trifli jo varieres i det uendelige - og der findes jo ikke noget frugt, der ikke smager godt med en gang vaniljecreme.
Jeg foretrækket at bruge makroner frem for sandkage, da jeg godt kan lide det knasende modspil til en ellers blød dessert. Jeg tænker at man også kunne bruge kammerjunker - eller Bastognekiks hvis man er til det, men kan man lide makroner, så er de altså bare hamrende gode i en trifli.
Jeg har desuden valgt at tilføre friske jordbær også, så det ikke kun er en jordbærkompot. Det giver et frisk pust til desserten og så giver det, ligesom makronerne, en fornemmelse af, at man skal tygge og det kan jeg godt lide.
En trifli er i ordets forstand blot en dessert, der er karakteriseret ved tre elementer; et lag med små stykker af sandkage vædet i likør, et lag bærkompot og et lag creme. På den måde kan en trifli jo varieres i det uendelige - og der findes jo ikke noget frugt, der ikke smager godt med en gang vaniljecreme.
Jeg foretrækket at bruge makroner frem for sandkage, da jeg godt kan lide det knasende modspil til en ellers blød dessert. Jeg tænker at man også kunne bruge kammerjunker - eller Bastognekiks hvis man er til det, men kan man lide makroner, så er de altså bare hamrende gode i en trifli.
Jeg har desuden valgt at tilføre friske jordbær også, så det ikke kun er en jordbærkompot. Det giver et frisk pust til desserten og så giver det, ligesom makronerne, en fornemmelse af, at man skal tygge og det kan jeg godt lide.
fredag den 22. maj 2015
Tarteletter m. asparges, ærter og gulerødder
Enhver der kender mig ved, at jeg elsker tarteletter <3 Og jeg tør slet ikke afsløre, hvor meget jeg kan konsumere, når vi er til tartelet-fest hos mine forældre. Vi har altid fået dem helt traditionelle med høns i asparges, når min far laver dem. Jeg kan ikke lave den version så god som min far, så derfor lader jeg helt vær'. I stedet gør jeg det på min måde med friske asparges og ærter - og i denne version har jeg også tilføjet gulerødder :) SÅ er der fest i min mave.
Italiensk salat m. friske asparges
Jeg elsker en god rugbrødsmad med italienssalat - det er faktisk mit favorit pålæg, hvis jeg kan vælge frit :) Derfor er det også oplagt, at der selvfølgelig skal være en opskrift på italiensk salat her på bloggen.
Det aller bedste er at bruge en god hjemmelavet mayonnaise - det tager 5 minutter og smager henrivende, og jeg skal nok sørge for, at der kommer en opskrift på dét inden længe. Måske med en lille video :) Men gider man ikke lave sin mayo selv, så kan man fint bruge en god købt en af slagsen.
Det aller bedste er at bruge en god hjemmelavet mayonnaise - det tager 5 minutter og smager henrivende, og jeg skal nok sørge for, at der kommer en opskrift på dét inden længe. Måske med en lille video :) Men gider man ikke lave sin mayo selv, så kan man fint bruge en god købt en af slagsen.
Abonner på:
Opslag (Atom)