onsdag den 31. december 2014

Pasta m. svampe & porre

Så blev det nytårsaftensdag (hedder det det?) :) For rigtig mange betyder nytår champagnefest og konfetti, det betyder som regel også tømmermænd og forfærdelig hovedpine den 1. januar... Og når den står på tømmermænd og hovedpine, ja - så vil de fleste gerne have nem-mad. Enten takeaway eller noget de selv kan lave på kort tid. Sådan en opskrift har jeg til jer her - så kan i nå at handle så i slipper for det i morgen, når livet gør ondt.

Opskriften er en rigtig god  og nem en af slagsen. Pasta m. bacon og porre :) Hurtigt, lækkert og velsmagende :) Godt nytår - pas nu på jer selv og hinanden.

mandag den 29. december 2014

Oksekødstern i rødvinsauce (slowcooker)

Så kom vi over på den anden side af julen - og nytåret banker så småt på døren. Vi havde en dejlig jul. Den 23. december var min svigermor og svigermormor på besøg til lille-juleaften med dejlig mad og gode gaver. Den 24. december fejrede vi jul hos mine forældre. Den 25. og 26. december stod på de to årlige familie-julefrokoster i hver af de to familier, og den 27. spiste vi rester hos min svigermor. Igår slappede vi noget så grusom af i hovederne. Selvom jeg elsker at være omgivet af familie, og selvom jeg elsker julen noget så frygteligt, så må jeg indrømme, at man godt kan blive lidt ør i hovedet af, at være sammen med mange mennesker i mange timer, i mange dage :) Jeg må også indrømme, at min mave bliver lidt træt af julemad - jeg elsker det, men maven synes det er lidt hårdt at fordøje :) Derfor har den stået på kød og grøntsager i dag (nå ja, og lidt piskefløde - det ville sgu være for hårdt bare sådan helt at tage en kold tyrker... hi hi hi).


mandag den 22. december 2014

Jødekager ♡

Mhmm, jødekager. Den småkage som de fleste nok forbinder med jul. Den er sød og sprød, og så smager den af lækker kanel. Den er let at lave og alle kan være med - også de små. Jeg husker selv alle de gange, min mor, min søster og jeg har stået i køkkenet og bag jødekager. Min mor rullede dejen ud, og min søster og jeg stak kager ud i finer former :) Dét var tider. I dag har jeg blot lavet mine runde, men det kan man jo gøre, som man synes bedst om.

Jødekager :)

Finskbrød ♡

Hvis der er en julesmåkage, som jeg virkelig virkelig godt kan lide, så er det finskbrød. Den er sprød og den er sød og så er det virkelig en nem småkage at bage. Ikke fordi alting skal være nemt, men i juletiden er der meget at nå, og så er det altså rart, hvis småkagerne kan laves i en håndvending - som her den 22. december :P

Jeg har sådan en gammel bog, hvor min mor og jeg igennem tiden har skrevet en masse opskrifter i, og der står blandt andet opskriften på disse lækre finskbrød. Hvor opskriften stammer fra i tidernes morgen aner jeg ikke, men den er i hvert fald gammel, og det er som regel en god ting, hvis i spørger mig :)

Finskbrød

søndag den 7. december 2014

Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og barbeque

Amerikanske sliders - et koncept, der er ved at være ret godt udbredt herhjemme. Flere og flere restauranter tilbyder de små herligheder, og dét forstår jeg godt. De er små og mundrette, kan spises med een hånd, og så giver størrelsen mulighed for, at man kan smage flere forskellige varianter af burger til et måltid... vel at mærke uden at blive totalt overmæt.

Lunas Diner ved Det Ny Teater serverer sliders, og har efterhånden gjort det længe. De er lækre, men i den dyre ende af scalaen :) Tilgengæld sparer de ikke på pommes frites, når du får din slider serveret.

Så er restauranen "Sliders" lige åbnet ved søerne i København. Indehaveren er en af de søde drenge fra Lukas Graham, og de serverer sliders i alle mulige former. Priserne er forbrugervenlige og stedet er hyggeligt.

MEN, hvis i ikke er i humør til en tur i byen, så gør jer selv den tjeneste at lave den her version af sliders. Jeg lover, at i ikke bliver skuffede. De rødvinsreducerede løg er som et lille stykke af himmerige. Ama'r halshug.

Så her får i opskriften på.... Amerikanske sliders med krydrede bøffer, rødvinsreducerede løg og BBQ! :) Muuuums!

Amerikanske sliders m. krydrede bøffer, rødvinsreducerede løg og BBQ  :D

søndag den 30. november 2014

Brændte mandler m. vanilje og kanel

I kender duften - den der fuldstændig henrivende duft, der på denne tid spreder sig på gader og stræder. Duften af brændte mandler.... duften af J U L ! ♡

Jeg elsker brændte mandler - de er sprøde og knasende, de er søde, men ikke for søde, de smager af kanel, de me giver mig julestemning i maven, ja - de er bare dejlige :)

Derfor giver jeg jer opskriften på brændte mandler, som kan laves på 5 minutter - så er der altså ingen undskyldninger for, ikke at lave en portion :)

Brændte mandler m. vanilje og kanel ♡

lørdag den 15. november 2014

BBQ-glaseret hamburgerryg

Herhjemme er manden rigtig glad for hamburgerryg og flødestuvede persillerødder - som jo faktisk er baseret på de traditionelle flødekartofler, og så alligevel ikke. Jeg elsker flødekartofler, men når retten laves med persillerødder, er det ligesom om, at der sker noget magisk.. Ja det er i hvert fald, hvis i spørger mig :)

Hamburgerryggen plejer jeg at koge, og har også haft glaseret den med honning. I aftes prøvede jeg noget nyt - i aftes fik vi BBQ-glaseret hamburgerryg m. flødestuvede persillerødder og coleslaw. Nøøøøøj, hvor var det bare godt :)

BBQ-glaseret hamburgerrug :)

lørdag den 11. oktober 2014

Dadelkugler m. kakao

Vejret er efterhånden blevet koldere, og der er ingen tvivl om, at det for alvor er efterår.. Jeg ved ikke med jer, men jeg får eksta lyst til godter på denne tid af året.. Måske er det fordi vi danskere forbinder efterår og vinter med hygge - og hygge forbinder vi i aller højeste grad med guf.. Ja jeg ved det ikke, men jeg ved, at de her dadelkugler med kakao er helt vildt lækre. De går under kategorien "sundere slik", og de indeholder da heller ikke noget raffineret sukker - men spis ikke hele portionen på en gang (ja advarsel er nødvendig, før man får set sig om er de pist væk) :)

Dadelkugler med kakao :)

tirsdag den 7. oktober 2014

Bagt avovado m. spejlæg i midten

Kender du det der med at løbe sur i morgenmaden? Vi har en tendens til, altid at spise det samme, og efter noget tid, ja så bliver det altså bare lidt for kedeligt - i hvert fald for mig. Så hvad gør man så? Jo de fleste har en tendens til at se alle begrænsningerne i et morgenmåltid, mest fordi vi forbinder der med boller og havregryn. Jeg har aldrig gjort mig i morgenmad; jeg synes det har været kedeligt og et unødvendigt måltid… Jeg er heldigvis blevet klogere, og i dag nyder jeg at skulle være kreativ omkring morgenmåltidet - for så har jeg faktisk lyst til at spise det :) Her er en af de kreative ideer.

Jeg har før givet ideer til den alternative morgenmad, hvis man har svært ved tanken om, at en nærede og sundt morgenmåltid indeholder proteiner og fedt - disse opskrifter ligner de mere 'traditionelle' til forveksling: Vafler, Gulerodsboller, Æggemuffins, Pandekager og Paleo 'yoghurt' og her får i endnu en opskrift… Bagte avocado med spejlæg i midten :)

Perfekte til morgenmåltidet - eller brunchbordet 

mandag den 29. september 2014

Bananmuffins m. chokolade (uden mel)

Tidligere på året bagte jeg de her hindbærmuffins, som er hamrende gode. Kæresten synes dog godt at bærrene kunne være lidt syrlige, og så var det jeg tænkte, at han måske ville være bedre til en bananmuffin m. chokoladestykker :) Han elsker banan, og han elsker chokolade, og han er da også svært begejstret for disse :) De er lavet efter samme fremgangsmåde som hindbærmuffinsne og de er altså super nemme at gå til, så tøv endelig ikke :)

Bananmuffins m. chokolade - til den stenalderspisende :)

torsdag den 11. september 2014

Giveaway - Biografbilletter til filmen "Hundredefodsrejsen"


Kære læsere,

Det er ved at være noget tid siden, at vi sidst har snakket sammen :) Det vil jeg gerne rode bod på, med en lille giveaway. Det er sådan at filmen "Hundredefodsrejsen" havde præmiere i dag, den 11. september 2014, og jeg er så heldig, at Nordisk Film har givet mig 2 x 2 stk. fribilletter til filmen - og dem har i chancen for at vinde.

Hundredefodsrejsen er en film om mad og kærlighed - og den er fyldt med billeder af lækre opskrifter - opskrifter som jeg over det næste stykke tid, tillige vil dele med jer læsere.

Filmen tager sin begyndelse da filmen Kadam må forlade Indien for at slå sig ned i en lille fransk bjerglandsby, hvor de åbner en familiedrevet restaurant med indiske retter på menuen. Sønnen Hassan får lov at udleve sin drøm som chefkok, en drøm der i højeste grad møder udfordringer. På den anden side af vejen ligger en traditionel fransk Michelin-restaurant, Le Saule Pleureur, og her huserer den strikse chefkok Mallory - ifølge hende, er der ikke plads til en usofistikeret restaurant i den lille by, og snart er der dømt køkkenkrig.



Men unge Hassans spirende fascination af det klassiske franske haute cuisine – og ikke mindst madame Mallorys charmerende souschef, Marguerite – samt hans specielle talent for at kombinere de to køkkeners kulinariske kulturer, indhyller snart Saint-Antonin i så delikat besnærende dufte, at end ikke Madame Mallory kan ignorere dem.



I anerkendelse af den unge mands ekstraordinære kulinariske evner, lægger Madame Mallory nu fjendskabet bag sig og tilbyder at tage Hassan under sine vinger på en rejse, der kommer til at ændre deres liv…

Det er svenske Lasse Hallström, der instruere filmen. Han har for længst etableret sit navn i Hollywood, og filmen kan bedst sammenlignes med hans film fra 2000 ved navn "Chocolat". 

Jeg trækker lod om 2 x 2 billetter 

Billetterne gælder til og med den 13. oktober 2014 og alt du skal gøre for at vinde dem er:

1. Gå ind på min Facebook-side,
2. Like giveawayen på Facebook-siden og smid en kommentar under opslaget, hvor du tagger den person, du gerne vil have med i biffen.


Vinderen trækkes Fredag den 19. september 2014 på Facebooksiden

onsdag den 23. juli 2014

Tarteller m. kylling, ærter og grønne asparges

Kender i det der med, at man pludselig - sådan ud af det blå - får lyst til tarteletter?? :) Ja, det gør jeg i hvert fald. Min hofret er tarteletter, og min store hemmelighed er, at jeg ALDRIG selv har lavet det....før i dag! :)

Min far laver det vildeste tarteletter, og når han serverer dem, spiser jeg til det står mig ud af ørerne. Vi spiser altid tarteletter sammen med hønsekødssuppe. Så koger han suppe på hønen, og bruger kødet til tarteletfyld. Jeg siger jer, at de er gode :)

Jeg fik en pludselig lyst til tarteletter sent i går aftes, og da mine forældre ikke er hjemme om onsdagen kunne det ikke lade sig gi' sig at charmere min far til at byde på suppe og tarteletter i dag. Øv! Men det gav mig jo så den udfordring, at jeg selv måtte kaste mig ud i det. Mine evner udi madlavning rækker ikke rigtig til det helt traditionelle mormor-mad, så derfor blev mine tarteletter også tunet lidt :) Opskriften, ja den får i her :)

Tarteletter med kylling, ærter og friske grønne asparges :)

tirsdag den 22. juli 2014

Helstegt svinemørbrad i BBQ-marinade

Jeg elsker mad med barbecue sauce - ja faktisk kan jeg godt være en rigtig gris, hvad det angår, men det er simpelthen så sjældent at vi får barbecue til noget som helst...Hvis jeg tænker over det er det egentlig kun, når vi spiser pulled pork. MEN, i dag har vi fået en helstegt svinemørbrad i barbecuemarinade :) Super lækkert og sommerligt! Jeg har lavet en BBQ af ketchup, brun farin og røget paprika - den kan ligeså vel laves med honning, hvis man lyster - det har jeg gjort flere gange med stor succes.

Svinemørbrad i barbecuemarinade :)

søndag den 20. juli 2014

Intervalstegt okseculotte m. aspargessalat

Sommeren er jo for alvor over os, og varmen er næppe gået nogens næse forbi. Jeg synes aldrig, at jeg har haft så lidt appetit, som denne sommer - varmen plejer ikke at gå mig på, og det er da heller ikke fordi jeg synes, at her er for varmt, men appetitten - ja, den har altså været forsvundet et stykke tid... Ja og bedst som man gik og troede, at man kunne spare en masse penge ved slet ikke at spise, så overrumplede lysten til culottesteg mig :O Den sneg sig sgu lige inden om, i et uopmærksomt øjeblik - det indrømmer jeg gerne - så vi har selvfølgelig fået culottesteg her til aften! :) Ahh - og her ligger jeg på sofaen, fuldstændig udspilet og stopmæt, for det smagte saftsuseme fremragende, hvis jeg selv skal sige det :)


torsdag den 26. juni 2014

Sommersalat med rygeost og asparges

Puha, det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg har fået blogget - og hvorfor nu det? Jo, det er simpelthen fordi livet løber fra mig i øjeblikket; på sådan en rigtig dejlig måde :) Mit liv er fyldt af gode ting og store begivenheder - jeg arbejder og arbejder og arbejder på mit nye, og virkelig skønne, arbejde; jeg har praktisk talt ikke lyst til at gå hjem om dagen :) Så har mine gudforældre har haft sølvbryllup, min kære mormor er fyldt 80 år, min søde søde kusine er blevet 18 og min helt fantastiske søster blev student i tirsdags :) Jeg tror ikke, jeg kan sætte ord på, hvor stolt jeg er af hende. Da hun gik i folkeskole var gymnasiet ikke ligefrem det oplagte valg for hende, men hun ville det så gerne, og hun har fandme (undskyld mit franske) bevist, at der er noget solid intelligens under (studenter)huen. Hun har kæmpet bravt - og indset, hvor stort et potentiale hun virkelig har, og nu har hun store planer for sin fremtidige uddannelse. Det har været helt fantastisk at følge udviklingen fra sidelinjen, men også at dele den store sejr med hende i tirsdags, hvor jeg fik lov at give hende hendes fine studenterhue på :) I morgen får hun overrakt sit studenterbevis, og skal efterfølgende køre i vogn - så hvis i støder på 3.B fra HTG, så dyt endelig af dem; de bliver sååå glade :)

Men som i nok kan høre, så løber tiden fra mig her - og jeg er virkelig ked af, at jeg har måttet forsømme bloggen og jer :) Så, med håb om, at der kommer lidt solskin i nærmeste fremtid får i her en opskrift på sommersalat med rygeost og asparges :) Opskriften har jeg fået af min kollega Louise, og så tilpasset den mine smagsløg :)

Sommersalat m. rygeost, asparges og radisser :)