fredag den 21. september 2012

Stegte ris (vegetar)

I dag har simpelthen bare været så travl - jeg har gjort hovedrent, vasket tøj (og sorteret det) og det har taget det meste af dagen. Da jeg endelig var færdig ved 16 tiden fik jeg den idé, at jeg også lige måtte lave en portion saltede mandler, og som noget helt nyt - hjemmelavede müslibarer (opskrift følger - skal lige finjusteres).

Kæresten har været i vejle og var først hjemme kl. 18.00 så jeg havde jo 'massere' af tid til mine små ideer. Han havde bestilt Stegte ris til aftensmad - og jeg havde faktisk helt glemt, at den ret eksisterede - og jeg havde også næææsten glemt, hvad den indeholdte. Så det er måske på tide at få den foreviget her på bloggen :)



Ingredienser (2 pers.):
1/2 hvidkålshoved (lille)
3 mellemstore gulerødder
1 dåse majs
1-2 løg
Maggi Würze* (eller soya)
Sukker efter behov
Salt&peber
2-3 dl. ris

*Kryddersoya som smager fantastisk. Kan købes i asiatiske forhandlere (Jeg ved at kinesiske købmand inde på hjørnet ved Hovedbanegården (på siden ved Istergade) sælger den).

Fremgangsmåde:
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken
  2. Hvidkålen skylles og snittes fint, løg og gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
  3. Lidt olie opvarmes på en pande. Løget kommes på og steges til de er klare.
  4. Når løgene er klare kommes hvidkålen på panden og steges til det har fået en flot gylden farve og er 'faldet sammen'.
  5. Gulerødder og majs tilsættes og retten krydres med salt og peber.
  6. Når gulerødderne er møre smages retten til med würze(eller soya) og sukker (det må gerne have en sødlig smag).
  7. Når grøntsagerne er møre kommes de kogte ris ved og det hele steger færdigt sammen.

Grøntsagerne er klargjort.
Løgene sauterer. 
Hvidkålen kommes ved og steger til det har fået en lækker farve. 
Gulerødder og majs kommes ved og retten smages til med würze og sukker.
Den kogte ris kommes i wokken og steger færdig sammen med grøntsagerne.



Ha' en dejlig aften!
- Camilla

4 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud.
    Og hvor lyder det lækkert med hjemmelavet müslibarer(:

    Du er velkommen til at kigge forbi min give away(:

    http://kreaman.blogspot.dk/2012/09/give-away-nr-5.html

    SvarSlet
  2. Det lyder godt nok virkelig dejligt - og ser også godt ud :P
    Jeg har vegetariske venner så det er dejligt at finde nogle lækre opskrifter! Skal man spise det "for sig selv" eller servere noget til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte
      Dejligt at du kan bruge opskriften - det er aldrig helt nemt, når folk spiser lidt 'utraditionelt' :) Vi spiser det bare sådanne herhjemme på dage, hvor lysten til kød ikke lige er der.

      Jeg aner ikke noget om vegetariansk kost, men måske de ville være glade for noget protein også i en eller anden form? :)

      Slet
    2. Hej igen! :)

      Nu skal jeg snart til at lave din ret! Men jeg tænkte på, når du skriver lille hvidkål, hvor lille er det hvidkål så? For da jeg handlede ind i dag købte jeg et alm. hvidkålshoved, men jeg så også nogle økologiske som var meget små(mindre end håndbold) - det hoved jeg købte er måske lidt mindre end en fodbold.
      Desuden - for at opdatere - vil jeg prøve at lave retten med forårsruller :)

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..