Så... Nu fejre vi, at jeg har ferie, (og at bloggen er nået 100.000 besøgende - jaaah) med en god gammeldags oksesteg med rosmarinstegte gulerødder, ærter og en lækker lækker syndig sauce! Hvis jeg ikke havde haft eksamens-hjerne havde jeg måske valgt en anden anretning på tallerkenen - så ikke gulerødderne stjal hele billedet, men sådan blev det ikke :P
Olie og klaretsmør til bruning
1 alm. løg
2 mellemstore gulerødder
2 fed hvidløg
4 forårsløg
Ha' en dejlig aften!
Ingredienser:
Steg og sauce:
700 g. økologisk oksegrydestegOlie og klaretsmør til bruning
1 alm. løg
2 mellemstore gulerødder
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 stor rødbede
1 stor persillerod
2 friske timian stænger
Vand
2 friske timian stænger
Vand
1,5 dl. rødvin
0,5 dl. piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
400 g. gulerødder
frosne ærter
Fremgangsmåde:
- Smør og olie smeltes i en gryde med høje kanter. Stegen kommes ved og brunes godt på alle kanter - også enderne.
- Hvidløgene knuses med den flade side af en bred kniv og kommes ved sammen med den friske timian.
- Imens klargøres grøntsagerne til saucen (IKKE dem der står under 'tilbehør') - grøntsagerne skæres i passende stykker og kommes i gryden til kødet.
- Rødvinen tilsættes sammen med vand så det dækker op til midten af stegen - Låget kommes på gryden, blusset skrues ned på 4 og stegen får lov at simre ca. 2 timer.
- Imens nydes et glas rødvin.
- Når der er ca. 1/2 time tilbage af kogetiden skrælles gulerødderne.
- Gulerødderne kommes på en pande med lidt smeltet smør og steger til de er møre - gerne med bid. Ærterne tilberedes efter anvisningerne på pakken.
- Når stegen er færdig tages den op af gryden og får lov at hvile tildækket mens saucen laves.
- Timianstænglerne fiskes op af væsken og grøntsagerne blendes med en stavblender. Fløden tilsættes og saucen får et hurtigt opkog.
- Det hele anrettes på en tallerken og serveres med et glas rødvin - og et smil :)
- Bon appetit.
Klaret smør og olie opvarmes i en gryde. |
Kødet brunes på alle sider. |
Timian og rosmarin tilsættes og |
Imens kødet bruner klaregøres grøntsagerne. |
Grøntsagerne tilsættes sammen med vand og rødvin. |
Gulerødderne kommes på panden med friskhakket rosmarin. |
Undskyld kvalitet!! Kødet tages op - grøntsagerne blendes til en ensartet sauce uden klumper og fløden tilsættes. Krydr med salt og peber. |
Det hele anrettes på en tallerken. |
Nydes med et glas rødvin. Bon appetit :) |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Ej hvor ser det lækkert ud :D
SvarSlethvor mange personer er der til ?
SvarSletvi skal være ca 8 kvinder der skal spise det som hovedret, forretten er tarteletter m høns i asparges og desserten er citronmouse - så ja der skal jo også være plads til det samtidig med at der skal være nok af hovedretten - kan jo ikke have folk går hjem på sultne maver ;)
Hej Camilla. Det ser vildt lækkert ud, men jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange personer opskriften er til? Jeg skal have 8 personer til middag på lørdag og har 1,3 kg oksesteg. Er det nok?
SvarSletmvh Pia