mandag den 7. januar 2013

Paleo-burger

...Sååå er jeg ved at være oven på igen fysisk - psykisk er en helt anden snak :P Hovedet er fyldt med eksamenskuller, jeg skal nemlig til eksamen i Skatteret på onsdag. Men jeg har besejret sygdommen (jaaah), og lysten til mad er vendt tilbage :)

Så blev det januar 2013 og der er som oftest rigtig meget fokus på sundhed, slankekure og kostomlægning - og derfor kommer der nu en opskrift på en burger, som smager godt og som du kan spise med 100 % god samvittighed! Den hjemmelavede burger - uden korn, uden sukker, uden tilsætningsstoffer og mærkelige E-numre.... 

Kæresten sagde: Det smager eminent - hvis en burger, der er sund for min krop kan smage så godt, vil jeg ikke leve af andet! :) Se dét var en kompliment der ville noget! :)

....Tha daaaaaa:



Ingedienser (4 burgere)
Burger-bolle:
300 g. Batat (sød kartoffel)
100 g. Hvidkål
1 løg
3 æg

Bøf:
400 g. økologisk oksekød
1 æg
2 fed hvidløg
Chili-krydderi
Friskkværnet himmalaya salt 
Friskkværnet peber

Fyld:
Agurk
Salat
1 lille løg
3 Avokados
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Boller: Grøntsagerne til burgerbollerne rives fint og kommes i en skål, sammen med æggene. 
  2. Det hele blandes sammen og krydres med salt og peber.
  3. Form nogle flade klatter og bag på den på en bageplade ved 200 grader i 20 minutter.
  4. Bøffer: Det hakkede oksekød kommes i en skål og blandes med æg, hvidløg og krydderi. Steges på panden til de er færdige ;)
  5. Fyld: Agurken skylles og skæres i skiver, salaten skylles blad for blad og løget skæres i skiver.
  6.  Avokadoerne deles på midten, stenen fjernes og de moses til en fin blød masse. Krydres med salt og peber.
  7. Anretning: 'Bolle', salat, bøf, avokadomos, agurk, løg, 'bolle' - spis! :)
Fyldet til 'bollerne' er revet og formet. Bages nu i ovnen i 20 minutter.
Kødet kommes i en skål med æg, hvidløg salt og peber. Det hele røres sammen og formes til bøffer. 
Bøfferne steges på panden.
Fyldet er klar. 
Bum! Paleo-burger.
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..