Ingredienser (ca. 30 stk.):Skum:
300 g sukker
1 dl vand
3 tsk vanilie sukker
150 g past. æggehvider
bunde:
30 mini vafler (man kan bruge marcipan, som bages let i ovnen)
Overtræk:
200 g. mørk chokolade
Evt. Kokosmel
Evt. Krymmel
Fremgangsmåde:
- Sukker, vanilie sukker og vand kommes i en gryde og koges i ca 2-5 minutter. Tip: sukkermassen er klar, når den er let gylden i kanterne.
- Æggehvider piskes let.
- Når sukkermassen er klar hældes den langsomt i æggehviderne, og der piskes videre på mellem hastighed i ca 15 min til guffen er fast og danner fine toppe, når piskeriset tages op.
- Guffet sprøjtes på vaffel-bundene og flødebollerne bages i 3-5 min alt efter størrelse, så de får en fast overflade. Pas på ikke at bage dem for meget, de skal ikke blive gyldne.
- Når flødebollerne er afkølet skal de overtrækkes med chokolade. Jeg tog en flødebolle på en bagespatel og hældte chokoladen udover. Da den var dryppet lidt af kom den over på et stykke bagepapir og drysset med krymmel. Man kan også pensle chokoladen på, så bruger man også lidt mindre chokolade. Flødebollerne kan holde sig i ca 5 dage i køleskabet.
Æggehvider piskes let.
Den færdige guf.
Guffet er sprøjet på bundene.
Flødebollerne er overtrukket med chokolade :) |
- Camilla
These look delicious! They must taste awesome! Great recipe!
SvarSletI just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!
Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)
I'm a new follower!
Michela