Sværene er til min kære far - for så langt tilbage jeg husker, har han skullet have hjemmelavede flæskesvær, når vi er kommet forbi en slagter eller en slagterbod på et kræmmermarked. De her, er ultimativt de bedste, jeg nogle sinde har smagt - og opskriften er såre simpel og en jeg fandt hos Piskeriset.
Sværene fra en nakkesteg/flæskesteg eller lignende
Salt
Fremgangsmåde:
- Sæt en gryde med vand i kog. Man kan med fordel tilsætte chili eller andet krydderi.
- Når vandet koger kommes sværene i og koger med i 20 minutter.
- Når sværene har kogt i 20 minutter, hældes vandet fra og sværene duppes tørre med noget køkkenrulle.
- Kom sværene på en bageplade med bagepapir og drys godt med salt henover. Rist dem i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter. Det var nødvendigt for mig at hælde noget af fedtet fra undervejs :)
- Når sværene er blevet gyldne tages de ud af ovnen og lægges på et stykke køkkenrulle.
- Nydes bedst lune.
Sværene koges. |
Placeres på en bageplade og drysses med salt. |
Før de har været i ovnen. |
Når sværene har været i ovnen, lægges de på et stykke køkkenrulle, som suger det sidste fedt. |
De færdige flæskesvær. |
Bon appetit. |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Hvor er det sødt af dig at glæde din far med de super flæskesvære :) :)
SvarSletGriseblocher holder MAX :-)
SvarSletHolde holde, for søren da. Jeg prøvede lige at lave "fars flæskesvære". Det var simpelthen en fornøjelse. Tusinde tak for det.:-D
SvarSletMange hilsner Majbritt.Vogtmann
GUF TAK Palle
SvarSlet