Pommes Fermiére (6 pers.):
6 Bagekartofler
3-4 dl. cremefraishe
1 pk. bacontern
1 bt. purløg
1/2 pose revet ost
salt&peber
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne skylles og kommes i ovnen ved 200 grader i 2 timer (jeps, 2 timer - gør dem dejligt sprøde)
- cremefraishe og ost kommes i en skål.
- purløget hakkes og kommes ved.
- Baconternene steges sprøde på en pande og hældes i cremefraishe-blandingen, som krydres med salt og peber og stilles på køl til kartoflerne er færdige.
- Når kartoflerne er færdige tages de ud af ovnen og deles på midten.
- kartoflerne udhules, så der kun er den sprøde skræl tilbage (GEM SKRÆLLEN) - kartoffel-indmaden kommes i cremefraishen og moses til en kartoffel-mos-lignende blanding.
- Mosen kommes tilbage i kartoffel-skrællerne og bages i ovnen ved 200 grader til mosen er gylden.
Cremefraishe, ost og purløg blandes sammen. |
Den sprødstegte bacon kommes ved og det hele krydres med salt&peber. |
Kartoffelmosen er kommet tilbage i 'skålene', som er klar til at blive bagt gyldne i ovnen. |
Close-up af en Pommes Fermiére! :) |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..